Skip to content

Besplatna sportska inkluzivna igraonica Humanitas

  • VIJESTI

S ciljem očuvanja tradicije, kroz igru i sport, čuvamo od zaborava i sportske dječje igre koje su obilježile naša djetinjstva i djetinstva naših predaka.

Uz nesebičnu podršku JU OŠ “Jovan Cvijić” Banja Luka, započeli smo sportske aktivnosti pod sloganom: “Igrajmo se bez telefona”.

Sa djecom je radila naša predsjednica nadzornog odbora, Snježana Petrušinski, koja je dugogodišnji sportski radnik, profesor fizičkog vaspitanja i trener rukometa, uz nesebičnu podršku Strahinje i Anđe ❤️

Fiskulturna sala bila je ispunjena dječjim smijehom i radošću, a svako dijete je dalo svoj maksimum da ispravno uradi vježbe. Malim drugarima pomagali su nešto stariji i na taj način im bili podrška. Svaki uspješno obavljen zadatak nagrađen je aplauzom.

Kroz sport djeca razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije. Učestvovanje u sportu, a posebno u timskim sportovima, mlade uči timskom radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji.

Pored razvoja sporta, jedan od naših ciljeva je prevencija maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i inkluzija djece u odgojno obrazovne procese pa vjerujemo da će saradnja sa ovom školskom ustanovom imati više smjerova i da će trajati dugoročno. Zahvaljujemo se Milkici Čudić, direktorici škole “Jovan Cvijić” koja je za potrebe tima za sport UG “Humanitas” besplatno ustupila fiskulturnu salu. Aktivnosti smo započeli u Banjoj luci, a nastojaćemo ovu priču proširiti svuda gdje imamo aktivno članstvo. Na ovoj igraonici obezbijedili smo osvježenje za naše mališane, a za svaku sljedeću igraonicu nastojaćemo prirediti neko iznenađenje, kako bismo im priredili što interesantniji sadržaj.

Današnjoj igraonici prisustvovala su i djeca našeg Predraga Matića, Kalina i Lazar iz Australije, kojima će igra sa banjalučkim mališanima ostati prelijep i nezaboravan doživljaj.

U našu igraonicu dobro su došla sva djeca uzrasta od 3 do 10 godina, bez obzira da li su djeca članova našeg udruženja ili ne.

Uskoro još lijepih informacija na temu sportskih aktivnosti.

Vaš Humanitas ❤️