Skip to content

”Humani teleskop” u centru Prijedora

Projekat finansira: Grad Prijedor
Datum podnošenja: 04.03.2023. godine
Datum odobravanja: 23.03.2023. godine
Datum realizacije: realizacija u toku
Odobreno sredstava: 3.000,00 KM

Ovaj projekat odnosi se na humanitarni rad i podršku licima u potrebi koja žive na području Prijedora.

Projekat podrazumijeva instaliranje humanog teleskopa na području centra grada i predstavlja inovaciju u humanitarnom radu na području Grada Prijedora, kao i jednu od atrakcija za djecu, omladinu, turiste i druge korisnike. Projektom je planirano da korisnici teleskopa imaju mogućnost posmatranja nebeskih tijela, kroz simbolično davanje priloga u vidu KM kovanica u žetonjeru koja je sastavni dio teleskopa, a sav prilog koji se ostvari dugoročno će biti usmjeravan u humanitarnu pomoć, za lica u potrebi, koja žive na području ovog grada.

S obzirom da je za puštanje u rad teleskopa potrebno obezbijediti sve propisane dozvole, odrediti mjesto instaliranja, nabavku, uvoz i carinjenje, prilagođavanje uređaja na kovanice KM, instaliranje, testiranje, kao i obilježavanje njegovog puštanja u rad (održavanjem manifestacije sa više stotina posjetilaca), kao i dugoročnu kontinuiranu brigu o funkcionalnosti istoga, to podrazumijeva niz aktivnosti koje će u budućnosti provoditi tim omladinske organizacije u saradnji sa drugim stručnim timovima UG ”Humanitas”.

Projektni menadžer, koji je i idejni tvorac ovog projekta je David Matić, koordinator tima omladinske organizacije UG ”Humanitas”.

S obzirom da su za realizaciju ovog cijelokupnog projekta (po trenutnim cijenama na tržištu) potrebna ukupna sredstva od 18.500,00 KM, a da je Grad Prijedor za ove projektne aktivnosti odobrio iznos od 3.000,00 KM, ostaje nam obaveza da u narednom periodu iznalazimo dodatna finansijska rješenja, kako bismo ovaj projekat realizovali u cijelosti.

Naša organizacija je zahvalna upravi Grada Prijedora koja prepoznaje naš trud da širimo humanost i da uvodimo inovacije koje će dugoročno biti od koristi široj društvenoj zajednici.

LINKOVI:

https://www.prijedorgrad.org/files/sadrzaj/S17535_Odluka%20o%20raspodjeli%20sredstava%20socijalno-humanitarnim%20udruzenjima%20za%202023.%20godinu.pdf