Skip to content

Izgradnja ribnjaka pastrmke za porodicu Kljajić iz Ribnika

Izgradnja ribnjaka pastrmke za porodicu Kljajić iz Ribnika
Početak akcije: 13.07.2021. godine
Završetak akcije: 21.10.2022. godine
Ukupna vrijednost donacije: 6.300,00 KM

Dana 08.04.2021. godine, na osnovu odluke predsjednika UG Humanitas broj OP 10 -1 /21, od dana 07.04.2021. godine, na prijedlog medicinske sestre Zorane, medicinskog osoblja UKC Banja Luka i Maje Novaković člana UG Humanitas, posjetili smo porodicu Kljajić u mjestu Velijašnica, Opština Ribnik. Posjetu su obavili Aleksandar Došenović, predsjednik i članovi udruženja: Dragana Zelenika, Jelena Đurđević i Mladen Stojanović.

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Naša je želja da Miličino liječenje što kraće traje i da joj omogućimo lakši i kvalitetniji oporavak, kao i bolji život za nju i njenu porodicu.
Ovaj put selo Velijašnica u Ribniku.
Za porodicu Kljajić.
Humanitas

Dana 13.07.2021. godine, na osnovu odluke upravnog odbora Humanitas broj R-5/21, pokrenuli smo donatorsku akciju za porodicu Kljajić, s ciljem prikupljanja sredstava i izgradnje ribnjaka pastrmke, u svrhu poboljšanja samoodrživosti ovog domaćinstva.

Najveći doprinos realizaciji akcije dali su članovi i simpatizeri UG ‘’Humanitas’’ iz Srbije, Austrije, Njemačke, Australije, Norveške i BiH, a pored toga, pomoć u donacijama i izvođenju radova pružili su:

Nenad Grbić (donacija betonski blokovi)

Autoprevoznik Danijel Tepić iz Ribnika
(prevoz betonskih blokova iz Banje Luke u mjestoVelijašnica u Ribniku)

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Preduzeće ”Sana kop” Ribnik (zemljani radovi – iskop i odvoz zemlje)

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Preduzeće ”MIG elektro” Mrkonjić Grad (betoniranje poda ribnjaka)

Humanitas pomoć porodici Kljajić

AS Home Banja Luka (popust za PVC cijevi)

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Tokom izgradnje ribnjaka, mnogo vremena izgubili smo na rješavanju dokumentacije, a pored toga, period od rane jeseni 2021. godine do kasnog proljeća 2022. godine, nije bio pogodan za gradnju zbog nepristupačnosti terena.

Svi radovi su završeni tokom ljeta 2022. godine i uskoro očekujemo poribljavanje, o čemu ćemo javnost detaljno informisati.

Dana 21.10.2022. godine, zahvaljujući partnerskom preduzeću ”Tropic ribarstvo” d.o.o. Banja Luka i susretljivosti zaposlenika ovog preduzeća iz PJ ”Ribnjak Janj”, ovaj ribnjak je poribljen sa 600 komada zdrave i kvalitetne kalifornijske pastrmke, koja količina je dovoljna za testiranje ribnjaka u početnoj fazi.

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Zoran Tepić, direktor ovog preduzeća, ispoštovao je svaki naš prijedlog i pružio nam nesebičnu pomoć stručnim savjetima, koordinacijom, kao i izdašnom donacijom ovog preduzeća, dodjelom besplatne ribe, hrane za ribu, transporta i poribljavanja pa smo ovu akciju uspješno realizovali, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni. Pored toga, ovo preduzeće je iskazalo volju da našoj organizaciji pomogne u budućnosti, pružanjem stručne pomoći domaćinstvima kojima kroz akcije samoodrživosti budemo gradili mini ribnjake, kao i na drugi način, u skladu sa mogućnostima.

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Puštanju u rad mini ribnjaka za porodicu Kljajić prisustvovali su i predstavnici naše organizacije: Aleksandar Došenović, predsjednik, Žana Arsić, član nadzornog odbora i Goran Božić, povjerenik članstva banjalučke regije.

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Humanitas i dalje ostaje uz Milicu i njenu porodicu, a u skorom periodu imamo namjeru realizovati još jednu akciju, započetu 19.08.2022. na Svjetski dan humanosti.

Tom akcijom, pored podrške porodici Kljaić, pružićemo podršku i dobru priliku za zaradu svim drugim stanovnicima ovog predivnog mjesta Velijašnica, kao i drugim stanovnicima lokalne zajednice Ribnik, razvojem seoskog i vjerskog turizma.

Humanitas pomoć porodici Kljajić

Naša Milica danas se nalazi na rehabilitaciji u ZZFMR ”Dr Miroslav Zotović” i njeno zdravstveno stanje je stabilno, a njen otac Marinko postao je član naše organizacije, sa članskim brojem BIH-00052 i aktivno učestvuje u svim našim akcijama.

Na osnovu odluke upravnog odbora R-32/23, u februaru 2023. godine, odobrena su i uplaćena sredstva u iznosu od 1000,00 KM na račun Marinka Kljajića, a koja su namijenjena kao podrška za kupovinu hrane za ribu i dodatne količine riblje mlađi.

Svi koji poželite podržati ovu porodicu i kupiti kvalitetnu pastrmku kod naše Milice i našeg domaćina Marinka, možete ih kontaktirati putem telefona +38766434462.

LINKOVI:

Humanitas pomoć porodici Kljajić