Skip to content

Lijek djeluje, Borjani se vraća osmijeh, metastaze se povlače!!!

  • VIJESTI

Borjana Kozomara (1979) boluje od karcinoma dojke sa metastazama. Do sada je imala pet operacija, 41 zračenje te mnogobrojne hemio i biološke terapije. Na žalost, u poslijednjih nekoliko mjeseci bolest se počela nekontrolisano širiti. Pred Borjanom je izazovan period.

Na prijedlog doktora, propisan joj je lijek Enhertu, koji nije na listi FZO te refundacija troškova nije moguća iako je to jedini lijek koji joj u ovom momentu daje šansu za život!”Pomozite mi da pokušam naći lijeka i dam sebi poslijednju šansu za život.
Molim Vas da me ne ostavite bez poslijednje šanse za život!”
(1. Juni, 2023. godine)


Tokom juna 2023. godine Udruženje građana “Humanitas” provelo je akciju za podršku pri liječenju Borjane Kozomare . U ovoj akciji članovi i simpatizeri dali su učešće u ukupnom iznosu od 9.037,62 KM, što smo na Borjanin račun uplatili dana 24.07.2023. godine.

Početkom avgusta 2023. godine Borjana je posjetila naše udruženje i zahvalila svima koji su provodili akciju, kao i svima koji su pozivali humanitarni telefon i vršili uplate na račune UG Humanitas jer joj je u ovoj situaciji svaka podrška dobro došla.

S njom su razgovarale Snježana Petrušinski predsjednik nadzornog odbora i članovi naše organizacije Gordana Šurlan i Gordana Ilić. Na naše veliko iznenađenje, Borjana je informisala predstavnice udruženja da terapija mnogo pomaže i da lijek Enhertu izuzetno dobro djeluje te da se metastaze znatno povlače.

S obzirom da humanitarni telefon za Borjanu nije aktivan, a da joj je potrebno još mnogo novca da bi liječenje privela kraju, molimo sve naše članove i simpatizere, kao i sve one koji njeguju humanost, da podrže Borjanu u daljem liječenju uplatama donacija na njen račun za uplate iz BiH 3383502507589771

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem e – mail adrese: info@humanitas.ba.

Veliko hvala svakoj osobi koja na bilo koji način podržava naše akcije.

LINKOVI: