Skip to content

Mali Lav Teodorović dobija najskuplji lijek na svijetu

  • VIJESTI

Obavještavamo članove i simpatizere da obustavljamo akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za Lava jer smo od njegovog oca obaviješteni da će Republika Srbija obezbjediti sredstva za liječenje. Proteklih dana cijela Srbija, region i ljudi širom svijeta, ujedinili su se kako bi u što kraćem roku bila prikupljena novčana sredstava za liječenje Lava. Mnogobrojne organizacije i pojedinci pokrenuli su humanitarne akcije kako bi sakupili 1,7 miliona dolara koliko košta terapija.

Dvadesetomjesečni Lav Teodorović iz Novog Sada, boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebna mu je terapija najskupljim lijekom na svijetu. Riječ je o lijeku Zolgensma koji će u ovom slučaju prvi put moći da se primi u Srbiji, budući da je Dečijoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj odobreno davanje ove terapije, tako da dječak neće morati da putuje u inostranstvo.

Članice UG Humanitas Jagoda Crnomarković, povjerenik za članstvo grada Novog Sada i Anđela Bošnjak, član povjereništva Novi Sad su uručile ček a novac je 18.08.2023. godine uplaćen na devizni račun Teodorović, majke Lava Teodorovića.

Zahvaljujemo se svima koji su pozivima na humanitarne brojeve i uplatama, učestovali u ovoj humanitarnoj akciji.

https://www.instagram.com/p/Cuq00oeNcNe/