Skip to content

Mapa puta socijalnih preduzeća

  • VIJESTI

Drugi međunarodni trening u okviru projekta “Road Map of Social Enterprises” održan je od 25. do 31.05.2023. godine u Skoplju, Makedonija. Članovi osam organizacija iz osam različitih zemalja Zapadnog Balkana, stekli su dragocjeno iskustvo o socijalnom (društvenom) preduzetništvu.

U ime UG Humanitas, na ovom treningu su prisustvovali Siniša Grabež, koordinator tima za razvoj kulture i očuvanje tradicije i običaja i Andrej Đukić, član tima. Obuke kao što je ova, pružaju priliku udruženjima da rastu, dajući smjernice o tome kako da bolje služe svojim korisnicima, ili da kreiraju efikasnije procese.

Socijalna preduzeća postaju sve popularnija u mnogim zemljama. Potencijal ovih preduzeća je ogroman, jer imaju sposobnost da premoste jaz između različitih sektora društva kao što su: obrazovanje, biznis, zdravstvena zaštita, životna sredina i drugo. Uspostavljanjem partnerstava sa drugim preduzećima, organizacijama, ili obrazovnim institucijama, socijalna preduzeća mogu pomoći u stvaranju pravednijeg društva u kojem svako ima pristup resursima i mogućnostima, bez obzira na svoje porijeklo, ili finansijsku situaciju.

Trening je organizovan od strane organizacije “Youth Alliance” Kruševo koji finansira EU u sklopu Erasmus Plus projekta.