Skip to content

Održana Radionica “BLOCK PARTY” u Domu Omladine Banja Luka

  • VIJESTI

U sklopu projekta “Opšta Mobilizacija”, u Domu omladine Banja Luka, održana je radionica pod nazivom “BLOCK PARTY”, koja je uključivala DJ i hip-hop radionice za mlade. Ova zanimljiva aktivnost realizovana je uz podršku poznatog bh. repera Frenkija, koji je bio mentor i voditelj događaja.

Radionica je privukla veliki broj mladih, a među učesnicima su bili članovi Omladinske organizacije UG Humanitas, Nikolina Davidović i Borislav Boban Đurić. Tokom događaja održane su tri paralelne radionice kako bi se mladima pružila raznovrsna iskustva.

Prva radionica bila je posvećena pisanju tekstova pjesama, gdje su mladi talentovani autori izražavali svoje misli i emocije kroz stihove. Druga radionica bavila se umjetnošću grafita, gdje su učesnici imali priliku da stvaraju svoje unikatne vizuelne priče na platnima. Treća radionica fokusirala se na stvaranje muzike koja bi pratila tekstove pjesama napisane tokom prvog dijela radionice. DJ radionicu je vodio Tibor Kljakić dok je radionicu crtanja grafita vodila Žana Forca.

Jasmin Jašarević, predstavnik “PRONI” organizacije, održao je predavanje na temu omladinske politike i ključne važnosti uključivanja mladih u društvene procese. On je istakao ključne aspekte omladinske politike i kako mladi mogu aktivno doprinjeti razvoju zajednice.

Boban Đurić je održao dio prezentacije na temu volontiranja, ističući važnost angažmana mladih u društvenim aktivnostima. Govorio je o ličnom doprinosu pojedinaca društvu kroz volonterski rad, naglašavajući kako svako može imati značajan uticaj na zajednicu.

“Radionica je bila posebno fokusirana na pitanje ostanka u Bosni i Hercegovini. Kroz naše aktivnosti, mladi su stekli uvid u različite perspektive i razloge zbog kojih je važno ostati ovdje. Takođe, imali smo priliku razgovarati o tome kako svako od nas može doprinjeti očuvanju i razvoju naše zemlje kroz volonterski rad”, izjavila je Nikolina Davidović.

Ova inovativna radionica pružila je mladima priliku da razvijaju svoje kreativne vještine, ali i da razmišljaju o svojoj ulozi u društvu. Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspjehom događaja, a kako bi podstakli aktivno učešće mladih u zajednici, najavljene su ovakve radionice u sljedećim gradovima Bosne i Hercegovine:

  • Brčko – 12.12.2023. – 16h do 20h – Omladinski centar Brčko
  • Bijeljina – 13.12.2023. – 16h do 20h – Centar za kulturu Bijeljina
  • Kakanj – 14.12.2023. – 16h do 20h – Lokacija će biti uskoro potvrđena
  • Trebinje – 15.12.2023. – 16h do 20h – Kulturni centar Trebinje
  • Mostar – 18.12.2023. – 16h do 20h – Lokacija će biti uskoro potvrđena 

Za više informacija o narednim radionicama, informišite se na Facebook profilu Opšta Mobilizacija.

Projekat “Opšta mobilizacija” sprovodi UG NEŠTO VIŠE u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj, a finansira ga Evropska unija u Bosni i Hercegovini.