Skip to content

Održan prvi sastanak Tima za sport Humanitas

  • VIJESTI

Ovaj Tim formirao je radnu grupu od 7 članova koja će raditi na kreiranju plana razvoja sportskih i inkluzivnih igraonica: Milica Šteković, koordinator tima za sport, prof. Snježana Petrušinski, predsjednik nadzornog odbora, prof. Marina Gatarić, Gordana Šurlan, Jovana Ćerketa, Aleksa Gatarić i advokat Milomir Bogojević, koordinator Tima za pravna pitanja.

Na sastanku radne grupe, održanom u prostorijama udruženja, prisustvovao je Aleksandar Došenović, predsjednik udruženja, koji je ovom timu obećao podršku udruženja u svakom smislu, kao i uključenje svih ostalih timova i koordinatora, u svrhu efikasne realizacije svih sportskih aktivnosti koje ovaj tim bude provodio u budućnosti.

Milica Šteković, koordinator tima za sport izjavila je da ovaj tim, prije svega, ima stručan kadar za rad sa djecom, da se broj članova Tima povećava iz mjeseca u mjesec te da će nastojati uključiti što veći broj djece u naše igraonice.

Tim za sport prvenstveno za cilj ima da djeca od najranijeg uzrasta steknu higijenske i zdravstvene navike, a svakako da, kroz igru i različite fizičke aktivnosti, usvoje i zdrave radne navike. Vremenom ćemo vršiti selekciju djece u posebne grupe, zavisno od uzrasta, kao i u grupe prema opredijeljenosti, odnosno interesovanju za određeni sport. Imamo velike planove, ali je neophodno ići korak po korak. Najbitnije je da postavimo dobru bazu, u cijelom ovom projektu, izraditi što kvalitetniji plan razvoja te svaku napisanu riječ toga plana maksimalno poštovati.

Nakon usvajanja ovog plana, što očekujemo već u novembru ove godine, otpočećemo proces osnivanja igraonica i u drugim gradovima BiH, kao i u nekim gradovima u inostranstvu.

U pilot projektu, provedenom u posljednjih dva mjeseca, održano je osam treninga u fiskultirnoj sali OŠ “Jovan Cvijić” u Banjoj Luci, nedjeljom od 13 do 14 časova, sa djecom uzrasta od 3 do 10 godina. Već imamo 20 ak korisnika i vjerujemo da će ovaj biti znatno veći, jer većina djece, nakon prvog treninga, požele doći opet.