Skip to content

Omladinski tim Humanitas na Berlinskom samitu mladih

Berlinski samit mladih (Berlin Youth Summit) u organizaciji Digital Communication Network Global (DCN Global) i World Learning, krajem juna mjeseca okupio je gotovo 100 digitalnih komunikatora i influensera generacije Z iz 33 evropske zemlje, pružajući im platformu za povezivanje, učenje i kreiranje smislenih kampanja o društvenim pitanjima.

Koordinator tima omladinske organizacije UG Humanitas, David Matić učestvovao je na ovogodišnjem samitu gdje je bio dio tima koji je napravio kampanju o povećanju svijesti o mentalnom zdravlju kod omladine. To je bila pobjednička kampanja!

Svaka grupa je predstavila 10-minutnu kampanju, pokazujući svoju kreativnost, strast i posvećenost obrazovanju i inspirišući zajednice da preduzmu akciju. Kampanje će biti objavljene na društvenoj platformi DCN Global kako bi se povećao njihov uticaj.

Cilj samita je da nauči mlade ljude kako da naprave svoju kampanju i time promovišu svoj rad ili rad svojih organizacija. Svi učesnici su imali zadatak da izaberu temu koja im se dopada i da tako naprave radne grupe u kojima će se takmičiti.

Berlinski samit mladih pružio je mladima jedinstvenu priliku da se povežu sa svojim vršnjacima, uče od stručnjaka iz industrije i razviju vještine koje će ih učiniti efikasnim zagovornicima ciljeva do kojih im je stalo. Samit je naglasio važnost društvenih pitanja, preduzetništva, inkluzivnosti i moći zajednica, odražavajući vrijednosti i težnje ove generacije.

Koordinator našeg omladinskog tima imao je priliku da se upozna sa radom ljudi i organizacija širom svijeta kao što su Jermenija, Gruzija, Engleska, Norveška, Jamajka. Pored toga imao je priliku i da uči od iskusnih predavača koji dolaze iz Kanade, Sjedinjenih američkih država i Njemačke.