Skip to content

Pokrenuta akcija podrške za samoodrživost domaćinstva Štrbac iz mjesta Vranjska u Bosanskoj Krupi

  • VIJESTI

Kupovina balirke za sijeno domaćinstvu Štrbac iz mjesta Vranjska u Bosanskoj Krupi
Početak akcije: 23.10.2022. godine
Završetak akcije: Akcija u toku!

DONIRAJ

Na području krajiškog Grada Bosanska Krupa, u mjestu Vranjska, živi šestočlana porodica Štrbac.

Nada i Mile, srećno i bezbrižno žive sa svojom maloljetnom djecom, ćerkom i tri sina.

Svaki član porodice ima svoje zaduženje i svi vrijedno rade na svom skromnom domaćinstvu, nastojeći da stvore uslove za normalan život, razvijajući poljoprivredu i stočarstvo.

Nadu i Milu Štrbac upoznali smo tako što su se javili našoj organizaciji putem FB kada smo pokrenuli akciju za izgradnju mini farme koza, za porodicu Kadić iz Bosanske Krupe, kada su dobrovoljno pristali da svojim radom učestvuju u humanitarnoj akciji za pomoć svojim sugrađanima Aneli, Ajdinu i Senadu Kadić iz mjesta Bosanska Otoka.

Cijeneći trud i humanost ovih divnih ljudi, Humanitas je pokrenuo akciju za podršku samoodrživosti i ovog domaćinstva,  prikupljanjem novčanih sredstava, radi kupovine mašine za baliranje sijena, kako bi porodica Štrbac lakše mogla pripremati zalihe hrane za stoku u svojoj mini farmi.

Pozivom humanitarnog telefona, ili uplatama na bankovne račune i uplatama putem Pay Pal App pomažete ovu humanitarnu akciju.
Udruženje građana Humanitas.
Hvala.”

Humanitas podrška za samoodrživost domaćinstva Štrbac iz Bosanske Krupe

Prije početka akcije, dana 10.10.2022. godine, našu organizaciju posjetili su svi članovi porodice Štrbac, prilikom čega smo kroz interesantno druženje razmijenili informacije u cilju podrške samoodrživosti ovog vrijednog domaćinstva.

Dana 12.10.2022. godine domaćinstvo Štrbac posjetio je Emir Delić, povjerenik za članstvo UG Humanitas za područje unsko sanskog kantona i tom prilikom nas obavijestio da ovo domaćinstvo ima izuzetan potencijal za razvoj poljoprivrede i stočarstva te nam na osnovu ličnog ubjeđenja dao saglasnost za pokretanje akcije za podršku samoodrživosti, kroz kupovinu balirke za sijeno.

Ova akcija traje do sakupljanja dobrovoljnih priloga u ukupnom iznosu od 4.000,00 KM.

LINKOVI:

Humanitas podrška za samoodrživost domaćinstva Štrbac iz Bosanske Krupe
Humanitas podrška za samoodrživost domaćinstva Štrbac iz Bosanske Krupe