Skip to content

Za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju  JP ‘’Aquana’’ GOB Banja Luka

Za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju  JP ‘’Aquana’’ GOB Banja Luka
Inicijativa podnesena: 17.06.2021. godine
Inicijativa realizovana: 15.10.2021. godine
Rezultat: inicijativa podržana

Nakon što smo realizovali inicijativu za odobravanje besplatnih termina za kupanje na GOB ‘’Aquana’’ Banja Luka, za djecu s autizmom i njihove pratioce,  dana 17.06.2021. godine, na osnovu odluke upravnog odbora broj V-2/21, pokrenuli smo novu inicijativu prema GU Banja Luka i JP ‘’Aquana’’ Banja Luka. Inicijativom tražimo da se besplatni termini za korištenje bazena odobre za svu djecu s poteškoćama u razvoju sa područja Banje Luke, kao i za njihove pratioce.

Obećano – izvršeno
Sa jučerašnje vanredne sjednice UO Humanitas, izdvajamo vijest koja će obradovati mnoge naše građane.Nakon što smo krenuli u realizaciju inicijative za podršku djeci sa autizmom i njihovim porodicama, danas smo napravili drugi – još veći korak:
UO Humanitas donio je odluku o pokretanju nove inicijative, kojom od gradonačelnika Banje luke, Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport GU Banja Luka i JP “Aquana” tražimo da nam odobre besplatne termine za korištenje Gradskog olimpijskog bazena za svu našu djecu sa poteškoćama u razvoju i iskreno se nadamo brzom i pozitivnom odgovoru.
Zahvaljujući prijedlozima naših članova, UO Humanitas donio je i odluku o formiranju tima za brigu o osobama sa poteškoćama u razvoju.
Osnovni zadatak ovog tima biće da, u saradnji sa svim udruženjima i stručnim licima koja se bave brigom o osobama sa poteškoćama u razvoju, kako u našoj zemlji, tako i u dijaspori, probudimo svijest kod svih organa, institucija i drugih pravnih i fizičkih lica u našoj zemlji, koji su u prilici i imaju volju da nas podrže, da za našu djecu i starija lica sa poteškoćama u razvoju obezbijedimo ljepši i bolji životni ambijent.
Pozivamo sva udruženja i sva druga zainteresovana pravna i fizička lica koja žele učestvovati u zajedničkom radu da nam se jave, kako bismo formirali snažan i stručan tim, koji će raditi objektivno, zakonito i bez pauze.
Pozivamo predstavnike udruženja sa dugogodišnjim iskustvom i aktivizmom, čiji su ciljevi briga o licima sa poteškoćama u razvoju, da nam se jave putem našeg mejla info@humanitas.ba,  sa informacijama:
naziv udruženja, ime i prezime lica ovlaštenog za zastupanje i predstavljanje i broj telefona, sa naznakom Tim za brigu o licima sa poteškoćama u razvoju.

#poziv;#brigaodjeci;#briga;#saradnja;#gradbanjaluka;#gradonačelnik;#banjaluka;#grad;
#aquana;#bazen;#objektivnost;#zakonitost;#korektnost;#solidarnost;#povjerenje;#upornost;#sloga;#ljubav;#srce;#udruzenja;#paznja;#djeca;#savez;#zajednica;#jedinstvo;#boljizivot;
#ljepsisvijet;

Humanitas pomoć djeci s poteškoćama u razvoju
Humanitas pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

Dana 15.10.2021. godine od strane gradonačelnika Banje Luke, GU Banja Luka i JP ‘’Aquana’’ obaviješteni smo da je naša inicijativa podržana i da će u narednom periodu sva djeca sa područja Banje Luke, kao i njihovi pratioci, imati besplatne termine za kupanje, svake subote i nedjelje, u periodu od 14 do 15 časova.

‘’Još jedna lijepa vijest, još jedno humano djelo i još jedna uvažena naša inicijativa.
Sva djeca s poteškoćama u razvoju, sa područja Grada Banja Luka, dobila su besplatne termine za korištenje Gradskog olimpijskog bazena JP ”Aquana” , a besplatan ulaz imaju i pratioci djece (jedan pratilac za svako dijete) i to svake subote i nedjelje, u periodu od 14 do 15 časova.
Pozivamo sve roditelje djece s poteškoćama u razvoju, sa područja Banje Luke, da nam putem info@humanitas.ba dostave sljedeće podatke: ime, prezime i godište djeteta, kao i ime, prezime i kontakt telefon jednog roditelja, ili staratelja.’’

Humanitas pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

‘’Poštovani, gradonačelniče Banje Luke, zaposlenici Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport GU Banja Luka, direktore i ostali zaposlenici JP ”Aquana”, HVALA na uvaženoj inicijativi i pruženoj mogućnosti da sva djeca koja imaju  poteškoće u razvoju sa područja Banje Luke mogu svakog vikenda upražnjavati sporsko – rekreativne aktivnosti i da im život bute lakši, kvalitetniji i zanimljiviji. ‘’

#humanitas;#gradbanjaluka;#gradonacelnik;#draškostanivukovic;#aquanabanjaluka;#bazen#aquana;#gradskiolimpijskibazen;#gobbanjaluka ; #kupanje; #grad; #autizam;#djeca; #ljubav;#zivot;#roditelji; #porodica;#radost;#sreca

LINKOVI:

Humanitas pomoć djeci s poteškoćama u razvoju