Skip to content

PONOVO PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU MLADIH U OKVIRU PROJEKTA „JEDAN PLES – JEDAN OSMIJEH – JEDAN ZALOGAJ“

  • VIJESTI

Udruženje „Humanitas“ početkom avgusta započelo je realizaciju projekta interesantnog naziva „Jedan ples-jedan zalogaj – jedan osmijeh. Projekat se tiče afirmacije i razvoja omladinske populacije na području Grada Prijedora.

Zamišljeno je da kroz projektne aktivnosti 30 mladih osoba starosti od 15 do 25 godina prođu jednodnevne radionice iz oblasti psihološkog savjetovanja i radionicu iz oblasti nutricionizma. Prva radionica se prije svega odnosi na upoznavanje mladih kako da aktivno provode svoje slobodno vrijeme u cilju veće fizičke i socijalne aktivnosti. Druga obuka predviđa upoznavanje mladih sa principima zdrave ishrane i odnosa zdrave ishrane sa našom fizičkom aktivnošću i raspoloženjem. Nakon ovih obuka, mladi će proći tromjesečnu obuku škole plesa, na kojoj će pored savladavanja plesnih i ritmičkih vještina konzumirati namirnice po napravljenom planu od strane nutricioniste. Za ovu vrstu obuke biće obezbijeđena i tehnička pomagala.

Kako bismo uključili što veći broj mladih u ove aktivnosti, odlučili smo da produžimo rok za prijavu kandidata do 28. septembra 2023. godine.

     Svi zainteresovani za predviđene obuke, mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca: PRIJAVNI OBRAZAC za izbor polaznika radionica i škole plesa na e-mail: projekti@humanitas.ba

Za sve dodatne informacije vezane za implementaciju projektnih aktivnosti, možete se obratiti koordinatoru projekta – Dalibor Ljuboja, na broj tel. 065 930 492 ili e-mail: projekti@humanitas.ba

Projekat „Jedan ples-jedan zalogaj-jedan osmijeh“ realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Grada Prijedora.

Više informacija o samom projektu ReLOaD2 možete vidjeti na linku  ovdje