Skip to content

Predstavnici UG Humanitas u posjeti SKUD Velenje

  • VIJESTI

Predstavnici Udruženja građana Humanitas boravili su u Sloveniji, u posjeti kulturno umjetničkom društvu SKUD Velenje, radi uspostavljanja saradnje između ova dva udruženja. Sastanku su prisustvovali Aleksandar Došenović, predsjednik i Radovan Kljujić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana Humanitas, zajedno sa predstavnicima SKUD Velenje – Tomislavom Gajićem, predsjednikom, i Sandrom Gončin, članicom ovog društva.

Glavna tema razgovora bila je saradnja između Udruženja građana Humanitas i SKUD Velenje, s posebnim fokusom na povezivanje sa partnerskim kulturno umjetničkim društvima naše organizacije sa SKUD Velenje. Cilj ove saradnje je unaprijediti razvoj kulture, očuvati tradiciju i običaje te promovisati međunarodnu kulturnu raznolikost.

Posebno je naglašeno značenje saradnje kroz donaciju garderobe od strane članova SKUD Velenje za društveno preduzeće “Humanitas socijalno preduzetništvo” d.o.o. Ova gesta podrške pokazuje duboko razumijevanje i solidarnost između organizacija u zajedničkom cilju jačanja društvene odgovornosti, humanitarne pomoći i socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Pored toga, razgovaralo se o razvijanju mreže članstva u Sloveniji, s obzirom da su predsjednik Tomislav Gajić i članica Sandra Gončin članovi i naše organizacije. Ova inicijativa ima za cilj jačanje veza među članovima i unaprijeđenje međunarodne saradnje u području kulture i umjetnosti, kao i realizacija svih drugih ciljeva i djelatnosti u skladu sa propisima i aktima naše organizacije.

Svi prisutni izrazili su optimizam u vezi buduće saradnje između Udruženja građana Humanitas i SKUD Velenje te su se složili oko važnosti zajedničkih napora u očuvanju kulturne baštine i unaprijeđenja umjetničkih vrijednosti.