Skip to content

Trening Monitoring i evaluacija 2023

  • VIJESTI

Institut za razvoj mladih KULT organizovao je u Banjaluci trodnevni trening gdje su učesnici imali priliku da se upoznaju sa osnovama planiranja i implementacije aktivnosti monitoringa i evaluacije predviđenih programom. Na ovom treningu bili su prisutni članovi tima za projekte UG Humanitas Dalibor Ljuboja, koordinator tima i članice Jadranka Kisin i Slađana Matić.

Osnovni cilj treninga je bio da polaznike upozna sa pristupima i načinima sprovođenja monitoringa i evaluacije koji su zasnovani na rezultatima, te upravljanje projektima na način da svoje odluke i procese baziramo na jasno mjerljivim podacima koje prikupljamo u realnom vremenu. Polaznici su upoznati sa vještinama i tehnikama koje su potrebne za pripremanje i uspostavljanje okvira učinka za projekte ili strategije na organizacijskom nivou, te bazičnu evaluaciju projekata nakon njihovog provođenja.

Tim za projekte UG Humanitas nastoji edukovati svoje članove za kreiranje, pisanje i realizaciju projekata, a u budućnosti ćemo dati još veći akcenat na edukaciju naših članova radi postizanja što boljih rezultata u svom aktivizmu.