Skip to content

UJEDINJENI za bolji položaj mladih

  • VIJESTI

Dana 21.02.2023.godine UG Humanitas pristupilo je u Gradski omladinski savjet Banjaluke. Potpisivanju Memoranduma u ime UG Humanitas, prisustvovao je naš član David Matić koji je istakao značaj ove saradnje koja će se zasnivati na zajedničkom radu i implementaciji projekata i aktivnosti u cilju poboljšanja položaja mladih ljudi.

“Zajedničkim radom u budućnosti želimo da unaprijedimo položaj mladih kroz projekte i programe koji će prepoznati njihove potencijale. Vrlo je bitno da budemo u kontaktu sa mladima i da čujemo direktno od njih koji su to njihovi problemi, potrebe ali i želje. Mladi ljudi moraju biti informisani i edukovani o njihovim pravima i mogućnostima ali je potrebno da ih blagovremeno informišemo kako bi sutra postali aktivni članovi društva.”


Rad na razvoju politika prema mladima, jačanje društvenog, kulturnog, edukativnog i umjetničkog statusa mladih samo su dio aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

Saradnja između UG Humanitas i Gradskog omladinskog savjeta Banja Luke zasniva se na principima partnerstva, transparentnosti i odgovornosti.