Skip to content

“Umjetnici Banjaluke 2024” podržali Ivanu Stijepić

  • VIJESTI

Održana je najveća humanitarna umjetnička izložba pod nazivom „Umjetnici Banjaluke 2024“, koja je trajala od 15. do 17. marta 2024. godine u Domu omladine Banja Luka. Ova izložba nije samo bila prilika za izlaganje umjetničkih radova, već je imala i dublji, humanitarni cilj.

Prodajom radova sa izložbe, prikupljena su sredstva namijenjena Ivani Stijepić, tridesetpetogodišnjakinji koja se bori s teškom bolešću – karcinomom. Ova akcija je simbol solidarnosti i podrške prema Ivani i svim ljudima koji se suočavaju s sličnim izazovima.

Inicijatori ove plemenite humanitarne akcije su Nikola Đudurović i Ivan Letić, studenti grafičkog dizajna Banja Luka College-a. Organizaciju ove velike akcije preuzeli su View Design Lab, Omladinski tim UG Humanitas i Dom Omladine, koji su udružili snage kako bi podržali ovu hvale vrijednu inicijativu.

„Umjetnici Banjaluke 2024“ nisu samo predstavili svoje radove, već su i posjetiocima pružili priliku da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i pruže svoj doprinos. Svi prisutni su imali priliku da ne samo uživaju u umjetničkim djelima, već i da budu dio veće svrhe – pomoći Ivani Stijepić da pobjedi tešku bolest. U toku trajanja izložbe prikupljeno je 3.380,00 KM.

Ova izložba je bila inspirativan primjer kako umjetnost može biti sredstvo za promjenu i podršku onima koji se bore sa životnim izazovima. Nadamo se da će ova inicijativa poslužiti kao podstrek za buduće humanitarne akcije i kao podsjetnik na moć zajedništva i solidarnosti u zajednici.

Fotograf: Nemanja Tubonjić