Skip to content

Uručena donacija za operaciju Viktora Jovića iz Doboja

Akciju prikupljanja pomoći za operacije i liječenje četvorogodišnjeg Viktora Jovića iz Doboja započeli smo u martu mjesecu 2023. godine. Viktor boluje od Moebius sindroma. Riječ je o teškom obliku sindroma uslijed abnormalnog razvoja mozga koji uzrokuje parezu lica, epilepsiju, anomalije ekstremiteta i teško zaostaje u psihomotornom razvoju.

Intenzivne terapije stimulacije razvoja, kroz fizikalne, defektološke i logopedske tretmane su neophodne za Viktora. Međutim, ovaj vid liječenja ne postoji u Republici Srpskoj, a Viktorova porodica morala je potražiti pomoć od ljekara u Centru za razvoj fine motorike, pokreta i govora u Beogradu.

Zahvaljujući našim članovima, simpatizerima i svima koji su vršili uplate priloga i pozivali humanitarni broj, prikupili smo potrebna novčana sredstva za operaciju obje noge i brojne terapije koje su neophodne ovom hrabrom dječaku.

Viktora i njegovu porodicu posjetili su Biljana Stefanović, povjerenik opštine Petrovo i članovi omladinske organizacije UG Humanitas: David Matić, koordinator tima, Sara Kremenović, Jelena Tatić i Sergej Župljanin.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, našim članovima, simpatizerima, a našem prijatelju Ljubi Kitanoviću od srca zahvaljujemo na izuzetnoj podršci u ovoj akciji.

U Humanitasu vjerujemo da svako dijete zaslužuje da ima priliku da živi zdrav život.

Zajedničkim radom možemo stvoriti bolju budućnost za svu djecu i njihove porodice!