Skip to content

Uručena sredstva za liječenje Lazara Grabovca

  • VIJESTI

Predsjednik Udruženja “Humanitas”, Aleksandar Došenović, zajedno s predsjednikom Upravnog odbora organizacije, Radovanom Kljujićem i povjerenikom članstva opštine Brod, NIkolom Miličićem, posjetili su Lazara Lazu Grabovca u prostorijama BORS, Brod kako bi mu uručili sredstva prikupljena od m:tel humanitarnog broja koji je bio aktivan tokom mjeseca februara.

Radovan Kljujić izjavio je da su uspješno prikupljena sredstva kroz Udruženje “Humanitas” i da je za Lazino liječenje prikupljeno 32.200,00 KM.

Dodao je da se Udruženje trudi da posjeti ljude kojima pomaže, te da to bude medijski vidljivo kako bi simpatizeri vidjeli da donirana sredstva idu u prave ruke.

Nikola Miličić, povjerenik “Humanitasa” u Brodu, izrazio je zahvalnost upravi organizacije što su posjetili Lazara i uručili mu ček sa prikupljenim sredstvima. Istakao je da je ovo prva akcija “Humanitasa” u opštini Brod te da je sljedeća akcija organizacija prevoza za Udruženje “Korak nade” svakog ponedjeljka do Termi “Ozren”.

Lazo Grabovac već je stupio u kontakt s zdravstvenom ustanovom radi izrade proteza, a predračuni su već napravljeni. Grabovac vjeruje da bi cijeli proces nabavke i prilagođavanja proteza mogao trajati najviše dva mjeseca.

Predsjednik Predsjedništva BORS Brod, Zoran Vidić, izjavio je da je prikupljeno preko 95.500 KM za Lazara Grabovca te da je račun još uvijek aktivan. Zahvalio je Udruženju “Humanitas”, građanima, te javnim i privatnim preduzećima i ustanovama na pomoći u realizaciji akcije.