Skip to content

Uskoro sportske aktivnosti za banjalučku dječicu

  • VIJESTI

Osnovna škola “Jovan Cvijić” u Banjoj Luci besplatno je ustupila fiskulturnu salu za potrebe tima za sport UG “Humanitas” u terminima od 13 do 18 časova svake nedjelje.

Na sastanku sa Milkicom Čudić, direktorom ove škole, prisustvovali su Aleksandar Došenović, predsjednik i Snježana Petrušinski, predsjednik nadzornog odbora UG “Humanitas”.

Pored razvoja sporta, jedan od naših ciljeva je prevencija maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i inkluzija djece u odgojno obrazovne procese pa vjerujemo da će saradnja sa ovom školskom ustanovom imati više smjerova i da će trajati dugoročno.

Snježana Petrušinski, dugogodišnji sportski radnik, profesor fizičkog vaspitanja i trener rukometa, izjavila je da ovaj gest škole predstavlja ogromnu podršku razvoju tima za sport UG “Humanitas” i ogroman doprinos razvoju sportskih aktivnosti za banjalučke mališane.

“Uvjerena sam da ćemo našim mališanima kreirati raznovrsne sportske aktivnosti kroz koje ćemo im, prije svega, pružiti zdravo odrastanje, kroz igru i druženje te ih upoznavati sa raznim sportovima, sa željom da i ubuduće svoje slobodno vrijeme provode aktivno. Takođe smatram da ćemo ove aktivnosti proširiti i na druge dijelove Banjaluke, kao i na druge gradove i opštine, ne samo u BiH, već i van njenih granica.” – istakla je Snježana Petrušinski.