Skip to content

Uspostavljena saradnja sa Crvenim krstom Regensburg

  • VIJESTI

BRK Regensburg otvorio je vrata saradnje za UG Humanitas, kroz podršku u donacijama za korisnike u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici UG Humanitas, Aleksandar Došenović, predsjednik i Radovan Kljujić, predsjednik upravnog odbora UG Humanitas, boravili su u Regensburgu, u posjeti partnerskoj organizaciji “Humanitäre Hilfe BRK Regensburg”. Tom prilikom uspostavljena je saradnja između ove dvije organizacije, koja podrazumijeva podršku humanitarnog rada i pomoć licima u potrebi sa područja Bosne i Hercegovine.

Prva pošiljka donacije u garderobi već je dopremljena u Banju Luku, a u budućnosti će biti obezbijeđeno još donacija u garderobi, obući, ortopedskim pomagalima i drugim potrebnim sredstvima.

“Uporno se trudimo da kroz saradnju sa dobrim i kvalitetnim partnerima postignemo dobru i kvalitetnu podršku licima u potrebi, što pokazuje značajne i vidljive rezultate, na svim poljima našeg djelovanja. Zahvaljujemo Željku Krajnoviću, koordinatoru za članstvo iz Hrvatske, našem prijatelju Udo Schulze i cijelom Timu “Humanitäre Hilfe BRK Regensburg”, na srdačnoj dobrodošlici i svesrdnoj podršci našoj organizaciji. Našim dobrim partnerima uvijek ćemo biti na usluzi i uzvratiti poštovanjem i korektnom saradnjom u svakoj situaciji” – izjavio je Aleksandar Došenović, predsjednik UG Humanitas.

Radovan Kljujić, predsjednik UO Humanitas, izrazio je zadovoljstvo uspostavljanjem ove saradnje i dodao:

“Naše posljednje aktivnosti još jednom pokazuju kolika je energija u Humanitasu, ali govori i to da humanost nema granice. Dokaz tome je saradnja na obostrano zadovoljstvo našeg Udruženja i Udruženja “Humanitäre Hilfe BRK Regensburg”. Radujemo se našoj budućoj saradnji i otvaranju novih mogućnosti za ostvarenje našeg osnovnog cilja, a to je pomoć našim građanima. Izražavam veliku zahvalnost našem Željku Krajnoviću, bez čije pomoći ova misija nije bila moguća.”