Skip to content

Za kupovinu krave porodici Savanović iz Banje Luke (Kuljani)

Za kupovinu krave porodici Savanović iz Banje Luke (Kuljani)
Početak akcije: 06.03.2021. godine
Završetak akcije: 14.04.2021. godine
Ukupna vrijednost donacije: 3.627,00 KM

Na osnovu odluke Predsjednika UG Humanitas broj OP 1/21, od dana 18.02.2021. godine, a po prijedlogu Duška Veselinovića, člana UG ‘’Humanitas’’ posjetili smo dvanaestočlanu porodicu Savanović u mjestu Kuljani, u Banjoj Luci. U ovoj posjeti učestvovali su: Aleksandar Došenović, predsjednik UG ‘’Humanitas’’ i članovi udruženja: Dragana Zelenika, Mja Lolić i Duško Veselinović.

‘’Humanitas posjeta porodici Savanović u Banjaluci.
Uskoro opširnije o tome…’’

Humanitas – posjeta porodici Savanović

Na osnovu odluke Predsjednika UG Humanitas broj OP – 5/21 od dana 06.03.2021. godine, pokrenuli smo donatorsku akciju za kupovinu krave porodici Savanović.

‘’18.02.2021. godine
Naselje Barlovci / Grad Banja Luka / Republika Srpska / Bosna i Hercegovina
Humanitas posjeta porodici Savanović.
Ovom posjetom ozvaničili smo početak rada našeg udruženja i započeli realizaciju naših ciljeva i ideja.’’

U ovoj akciji učestvovali su članovi, simpatizeri i prijatelji Humanitasa iz BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Australije, a najveću donaciju su poslali prijatelji iz SCC Nikola Tesla iz Melburna te im je posredstvom Predraga Matića, člana Humanitasa iz Australije uručena zahvalnica u ime našeg udruženja.

Humanitas Australija pomoć porodici Savanović

‘’Velikodušna i izdašna donacija prilikom prikupljanja pomoći za porodicu Savanović stigla nam je iz Australije. Naš Predrag Matić, koordinator članstva za Australiju,  sastao se sa Goranom Popovićem, predsjednikom Srpskog kulturnog centra “Nikola Tesla” u Melburnu i tom prilikom mu uručio zahvalnicu, u ime svih nas. Na sastanku su razgovarali o budućoj saradnji između naših udruženja, o čemu ćemo vas blagovremeno obavještavati. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim našim dobrotvorima i da im od srca poželimo puno zdravlja, ljubavi i sreće!!!’’

Humanitas pomoć porodici Savanović

Istog dana prijatelji iz veterinarskih ambulanti ”Vet Kop” i ”Bel Vet” izvršili su besplatan veterinarski pregled i ustanovili da je krava zdrava i gravidna.

Humanitas veterinarske ambulante Vet Kop i Bel Vet

‘’Uspješno završena naša prva donatorska akcija. Porodica Savanović dobila je kravu.
Naši prijatelji, doktori veterinarske medicine Ranko Ždero iz VET COP Čelinac i Dejan Vujanić iz BL VET Banja Luka, izvršili su besplatan veterinarski pregled, prilikom čega su ustanovili da je krava zdrava i da je osjemenjena pa će za par mjeseci donijeti na svijet tele, što je posebno obradovalo dječicu porodice Savanović.
Zahvaljujemo koordinatoru akcije Dušku Veselinoviću, svim članovima Humanitasa iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Australije. Zahvaljujemo Milanu Vavan iz Humanitasa Austrija i  prijateljima iz GraZa: Milosavka i Sretko Mizdrak, Adnan A, M. Misk, Di. Va, Jerku, Anti, Babiću, Petroviću, Meris M, Hasip Rog, Barbares, Cinac, Royal Donuts Graz, Mići Lazendiću i Aci Popu.
Posebno zahvaljujemo Predragu Matiću, koordinatoru članstva Humanitas u Australiji i prijateljima iz Srpskog kulturnog centra Nikola Tesla iz Melburna, koji su za ovu akciju prikupili najveći iznos donacije (1200 €).

Humanitas pomoć porodici Savanović

Dana 06.04.2021. godine, koordinator akcije Duško Veselinović, organizovao je zaposlenike studentskog centra Nikola Tesla iz Banje Luke koji su ovoj porodici dostavili pomoć u hrani  i sredstvima za higijenu, a dostavili su i veću količinu žita za kravu u ukupnoj vrijednosti od 400 KM.

‘’Veliko hvala zaposlenicima Studentskog centra Nikola Tesla Banja Luka koji su danas dopremili veću količinu namirnica za porodicu Savanović.

Naši prijatelji su ovom prilikom dopremili i žito za stoku, što je od velike pomoći Savanovićima u samom početku osnivanja njihove skromne farme.’’

Humanitas pomoć porodici Savanović
Humanitas pomoć porodici Savanović
Humanitas pomoć porodici Savanović

Dana 14.04.2021. godine koordinator akcije Duško Veselinović, organizovao je zaposlenike studentskog centra Nikola Tesla iz Banje Luke koji su ovoj porodici dostavili pomoć u školskom priboru i garderobi u ukupnoj vrijednosti od 300,00 KM.

‘’Naše akcije nemaju kraj.
Naš Duško Veselinović, koordinator akcije za pomoć porodici Savanović, danas je opet posjetio naše sugrađane.
Ovog puta obradovao je Savanovićevu dječicu uručivši im školski pribor u vrijednosti 150 KM.
Pored toga, dječica su dobila i veću količinu garderobe i obuće, doniranu od naših članova i prijatelja.
Hvala svima koji imaju dušu i koji nas prate.’’

Humanitas pomoć porodici Savanović
Humanitas pomoć porodici Savanović

Nosilac domaćinstva, Željko Savanović, postao je član naše organizacije, sa članskim brojem BIH-00044 i aktivno učestvuje u svim našim akcijama.

LINKOVI:

Humanitas pomoć porodici Savanović -TSD
Humanitas pomoć porodici Savanović – Novosti Plus