Skip to content

Za pomoć i podršku pri operaciji noge u Srbiji Lani Dragoljić (2015) iz Kozarske Dubice

Za pomoć i podršku pri operaciji noge u Srbiji Lana Dragoljić (2015) iz Kozarske Dubice
Početak akcije: 04.11. 2021. godine
Završetak akcije: 30.12.2021. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 5.000,00 KM.

Na osnovu odluke upravnog odbora UG ‘’Humanitas’’ broj: R- 15/21, od dana 04.11. 2021. godine, a u vezi prijedloga  JU Centar za socijalni rad Kozarska Dubica, pokrenuli smo akciju za pomoć namijenjenu za odlazak u Srbiju, za troškove putovanja, boravka i hrane za vrijeme trajanja operacije noge i postoperativnih pregleda za Lanu i njenog oca Dragana.

Akciju smo pokrenuli objavom na društvenim mrežama:
– FB stranice Humanitas;
– Tik Tok profila Humanitas;
– YT kanala Humanitas;
– Instagram profila Humanitas;

Lana Dragoljić

‘’ Pozivom na broj 17035 darujete 1KM za podršku pri liječenju šestogodišnjoj djevojčici Lani Dragoljić iz Kozarske Dubice.
Lana je prijevremeno rođena sa utvrđenom dijagnozom cerebralne paralize,  što joj uzrokuje slabu pokretljivost desne noge i desne ruke.
Sa ocem i petogodišnjom sestrom, žive u iznajmljenom stanu u Kozarskoj Dubici, a majka im je preminula prošle godine usljed leukemije.
Lana je prošle godine podvrgnuta operaciji noge, od strane ruskih hirurga, u bolnici u Srbiji.
Trenutno se nalazi na rehabilitaciji u zavodu  “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci, a potom slijedi priprema za sljedeću operaciju noge u Srbiji, kojoj će biti podvrgnuta početkom sljedeće godine.
Na prijedlog Centra za socijalni rad Kozarska Dubica,  za podršku i poboljšanje uslova života našoj maloj Lani, potrebno je obezbijediti novčanu pomoć od 5000 KM.
Pozovimo bar jednom 17035.’’

Ovu akciju podržali su mnogi mediji u BiH, kao i pratioci naših društvenih mreža, koji su dali izuzetan doprinos da informacije o ovoj akciji dopru do što većeg broja pratilaca.

Dana 30. 12.2021. godine putem društvenih mreža obavijestili smo članove i simpatizere da je akcija uspješno završena i da smo obezbijedili dovoljno sredstava za Lanin odlazak u Srbiju, i tom prilikom, u prostorijama JU Centar za socijalni rad Kozarska Dubica, direktor Centra Maja Špica Knežević, sa saradnicom Natašom Milovčević i predsjednik UG ‘’Humanitas’’, sa saradnicima: povjerenikom članstva ‘’Humanitas’’ Kozarska Dubica Zoranom Radakovićem  i koordinatorom tima za pravna pitanja ‘’Humanitas’’ advokatom Milomirom Bogojevićem, uručili su Lani i njenom ocu Draganu donatorski ček u iznosu 5000 KM te joj poželjeli uspješno liječenje i srećan put u Srbiju.

CSR Kozarska Dubica

‘’Poštovani članovi i simpatizeri, obavještavamo vas da smo putem našeg humanitarnog telefona 17035 obezbijedili potrebna sredstva u iznosu od 5000 KM za podršku pri liječenju djevojčice Lane Dragoljić iz Kozarske Dubice.

Posebnu zahvalnost izražavamo divnim ljudima iz JU Centar za socijalni rad Kozarska Dubica kao i svima koji su pozivali humanitarni broj i dijelili naše objave.Svi koji ubuduće žele donacijama podržati Lanu i njenu porodicu, uplate mogu izvršiti na račun broj 5514902559294587 na ime Dragan Dragoljić.’’

Dana 14.03.2022. godine putem društvenih mreža obavijestili smo članove i simpatizere da je Lana uspješno operisana.

‘’Hrabra Lana Dragoljić je uspješno operisana
Druga operacija Etapna fibrotomia po Ulizibatu, urađena je u specijalnoj hirurškoj bolnici “Medikus” u Ćupriji.
Lana ima dijagnozu dječija cerebralna paraliza a operaciju su izveli ruski ljekari iz “Klinike za rehabilitaciju – Tula”.
Pred Lanom je period mirovanja i banjskog liječenja
HVALA svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali akcije za šestogodišnju Lanu.’’

LINKOVI:

Lana Dragoljić

https://www.csrkd.org/humanitarna-akcija-za-sestogodisnju-lanu-dragoljic/

Pozivom na broj 17035 pomažemo šestogodišnjoj Lani Dragoljić iz Kozarske Dubice