Skip to content

ZAJEDNO za Saru Lazić iz Doboja

  • VIJESTI

Početak akcije: 01.09.2023. godine
Završetak akcije: 30.09.2023. godine

UG Humanitas pokreće donatorsku akciju za podršku pri liječenju djevojčice Sare Lazić (2007.godište) iz Doboja.

Sara ima 16.godina i boluje od progresivne encefalopatije sa amiotrofijom i optičkom atrofijom. Riječ je o rijetkoj bolesti koja joj izaziva brojne tegobe. Da bi mogla i dalje da se kreće neophodna je operacija kičme koja košta oko 16 000 eura. Sara je već ranije imala jednu operaciju koja je samo djelimično sanirala tešku skoliozu koja je samo jedan od simptoma progresivne bolesti koju Sara ima. Sarini roditelji se bore da prikupe potreban novac za operaciju.

Porodica Lazić broji 6 članova. Roditelji Slaviša i Sandra Lazić sa svojih četvero djece
žive u kući koju su, nakon 17 godina života kao podstanari, kupili uz pomoć kreditnih sredstava. U porodici je zaposlen samo otac Slaviša.

Pored Sare, istu dijagnozu rijetke bolesti ima i njen mlađi brat Saša koji je još uvijek bez težih simptoma bolesti. Takođe, i Sarina mlađa sestra Dajana ima tešku skoliozu kičme te već postoji preporuka hirurga za operaciju. Sarin stariji brat Dragan je bez zdravstvenih problema. Otac Slaviša i majka Sandra se već nekoliko godina bore kako bi Sari omogućili normalno djetinjstvo.

Sara je u januaru boravila na ispitivanju u Italiji, gdje je primila tri doze testnog lijeka ali ni do danas nisu dobili dalja upustva niti nalaze koji bi pokazali da postoji lijek koji bi mogao dovesti do izlječenja.

Pozivom na broj 17068 darujete 1 KM, a pozivi su mogući unutar BiH putem teleoperatera: MTEL, HT Eronet i BH Telecom.

Za uplate iz BiH:
Nova banka a.d. Banja Luka – 5551000062303262

Za uplate iz inostranstva:
PayPal: paypal@humanitas.ba

Pozovimo bar jednom i bar jednom podijelimo ovaj apel na svojim društvenim mrežama.

Hvala! ❤️