Skip to content

Završena akcija za Dušana Mirkovića (1993) iz Brčkog

  • VIJESTI

UG Humanitas u martu 2024. godine pokrenulo je humanitarnu akcija za pomoć pri liječenju Dušana Mirkovića (1993) iz Brčkog.

Dušan je, u julu 2021. godine, doživio stravičnu nesreću prilikom skoka u bazen, što je uzrokovalo prelom vratne kičme i paralizu ruku i nogu.

Zahvaljujući našim članovima i simpatizerima, uspjeli smo obezbijediti 5.560,00 KM kako bismo pomogli Dušanu da se liječi u zdravstvenoj ustanovi u Novom Sadu.

Nikolina Davidović, koordinator i Borislav Veselinović, član Tima omladinske organizacije Humanitas, posjetili su Dušanovog brata Aleksandra, na čiji prijedlog je i pokrenuta ova akcija.

Aleksandar nam je rekao da Dušanovo liječenje traje već dugo vremena, ali da su rezultati vidljivi iz mjeseca u mjesec. On je, u Dušanovo ime i u ime njihove porodice, zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali ovu akciju i tako olakšali liječenje njegovom bratu.

Naša organizacija nastavlja sa novim humanitarnim akcijama, a ukoliko bude potrebno, opet ćemo pružiti podršku našem Dušanu, da se što prije i što bolje oporavi.

Hvala svima na učešću u akciji.