Skip to content

Podrška za pomoć pri liječenju Nenada Aničića iz Prijedora

  • VIJESTI

Trinaestogodišnji Nenad Aničić iz Prijedora hrabro bije bitku sa tumorom grudnog koša.
Ljekari VMA Beograd preporučuju liječenje u Americi ili Njemačkoj.

Nažalost, novac je ono što Nenadu nedostaje kako bi nastavio liječenje. Njegovi roditelji su nezaposleni i pored njega imaju još tri kćerke.

Iako Fond solidarnosti snosi troškove bolničkog liječenja, porodici su potrebna novčana sredstva za troškove puta i brige o Nenadu prilikom vanbolničke rekreacije (zbog teškog podnošenja hemoterapije).

Akciju prikupljanja pomoći HUMANITAS je pokrenuo na prijedlog partnerskog udruženja “Zavičajno udruženje sanjana – Grmeč, a do 16.09.2022. godine prikupili smo i isplatili 9.190,44 KM na ime ove akcije.

Dana 24.10.2022. godine porodicu Aničić posjetili su predstavnici naše organizacije, Radovan Kljujić, predsjednik upravnog odbora i Igor Brdar, povjerenik članstva za prijedorsku regiju i tom prilikom razgovarali sa Nenadom i njegovim ukućanima. Nenad dobro podnosi terapije, raspoložen je i hrabro čeka zakazivanje termina i odlazak na operaciju u Njemačku.

Radovan Kljujić, predsjednik upravnog odbora UG “Humanitas”

”Za ekipu RTV Prijedor, predsjednik UO UG Humanitas izjavio je: ”Humanitas je jedno mlado udruženje koje se bavi raznim vidovima pomoći našim građanima, kroz razne inicijative, širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, tako i pokretanjem raznih akcija, od kojih je jedna i ova akcija, za porodicu Aničić. Tu su prikupljena određena sredstva koja će, nadam se, pomoći porodici u liječenju našeg mladog Nenada. Ovom prilikom zamoljavamo građane da se odazovu i da pomognu, uskladu sa svojim mogućnostima, ovoj porodici.”

Na osnovu odluke predsjednika UG Humanitas, za Nenada Aničića naša organizacija je, na poziv Nenadovog oca, Slaviše Aničića, pronašla sudskog tumača za njemački jezik te organizovala hitan prevod medicinske dokumentacije, kako bi ista bila što prije proslijeđena bolnici u Njemačkoj, radi određivanja termina hitne operacije.

U februaru 2023. godine Nenadov otac Slaviša obavijestio nas je da je nakon operacije i posljednje kontrole utvrđeno da njegov sin više nema tumor i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Svi koji žele mogu pomoći Nenadu i njegovim roditeljima uplatom novca na žiro broj računa 5722660000980979 u Mikrofin banci na ime Daria Aničić  (Nenadova majka).