Skip to content

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Početak akcije: 08.12.2023. godine
Završetak akcije: 14.12.2023. godine
Obezbijeđeno: 6 doza krvi

Crveni križ općine Novi Travnik će dana 14.12.2023. godine, sa početkom od 9:00 časova,
organizovati akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Hrvatske bolnice „Dr Fra Mato Nikolić, u mjestu Nova Bila.

Darivanje krvi jedan je od najnesebičnijih činova solidarnosti prema onima kojima je ta dragocjena tečnost neophodna za liječenje različitih zdravstvenih stanja.

Akcija će se odvijati u prostorijama Hrvatske bolnice „Dr Fra Mato Nikolić“, smještene u srcu Nove Bile. Svi dobrovoljni davaoci biće srdačno dočekani od strane stručnog medicinskog osoblja, koje će osigurati siguran i udoban proces darivanja krvi.

Za učestvovanje u akciji, dovoljno je da dobrovoljni davaoci budu stariji od 18 godina, u dobrom opštem zdravstvenom stanju te da se pridržavaju preporučenih smjernica za davanje krvi. Takođe, pozivaju se građani da se prijave unaprijed ili jednostavno dođu u bolnicu na dan akcije.

Pozivamo sve građane Nove Bile i okolnih mjesta da se pridruže ovoj hvalevrijednoj inicijativi te da svojim učetvovanjem pomognu u spašavanju života i unaprjeđenju zdravlja zajednice.

Dana 14.12.2023. godine, od strane članova i simpatizera naše organizacije, koje je predvodio Almir Zec, povjerenik članstva regije Srednjobosanskog kantona, obezbijeđeno je 6 doza krvi.