Skip to content

Besplatan bazen za djecu sa poteškoćama iz Dobojske regije

  • VIJESTI


Inicijativa podnesena: 28.09.2023. godine
Inicijativa realizovana: 13.10.2023. godine


Za svu djecu sa poteškoćama u razvoju, kao i za njihove pratioce, koji dolaze sa područja Dobojske regije, besplatni termini za korištenje bazena Terme Ozren, svakog ponedjeljka od 08:00 do 10:00 časova.

Po uzoru na JP “Aquana” Banja Luka i inicijativu koju je pokrenulo UG Humanitas, a koja se provodi već dvije godine, za svu djecu sa poteškoćama u razvoju sa područja Banje Luke, takođe smo uspjeli i u Dobojskoj regiji.

Zahvaljujući dobrim poslovnim odnosima Biljane Stefanović, povjerenika članstva Dobojske regije i Aleksandra Došenovića, predsjednika udruženja, sa Ivanom Bogdanovićem, menadžerom “Kompanije Milojević Gilje gas” d.o.o. PJ “Terme Ozren”, podnijeli smo inicijativu za podršku djeci s poteškoćama u razvoju, sa područja Dobojske regije.

Na našu inicijativu, ova kompanija je odmah dostavila pozitivan odgovor te nas obavijestila da u skladu sa svojim kapacitetima ustupa besplatan dvočasovni termin na bazenima “Terme Ozren”, ponedjeljkom, od 08:00 do 10:00 časova, za svu djecu sa poteškoćama u razvoju i njihove pratioce koji dolaze sa područja Dobojske regije.

Dana 13.10.2023. godine, u prostorijama ove kompanije, predstavnici UG Humanitas: Biljana Stefanović, povjerenik članstva Dobojske regije i Marina Protić, povjerenik članstva Grada Doboja, prisustvovale su zaključenju sporazuma o saradnji sa ovom kompanijom i tom prilikom smo obilježili početak ove predivne saradnje.

Obilježavanju početka saradnje prisustvovao je i gospodin Rajko Todorović, predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama Doboj, kao i mnogi budući korisnici usluga, koji su izrazili veliko oduševljenje i zahvalnost za ovu ideju.

Svi prisutni su uz doručak i piće razgovarali na temu budućih aktivnosti koje imamo namjeru provoditi u narednom periodu, kako bismo što više olakšali život djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Medijsku podršku pružile su nam ekipe RTRS i TVK3 kojima smo neizmjerno zahvalni.

Za sve informacije u vezi ovog projekta, u ime UG Humanitas, ovlaštena je kontakt osoba Biljana Stefanović, povjerenik članstva Dobojske regije, koju možete kontaktirati putem telefona +38765755061

LINKOVI: