Skip to content

Za liječenje Ivane Stijepić (1989) iz Petrova

Početak akcije: 15.12.2023. godine
Završetak akcije: 31.01.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 4.200,00 KM

Pozivom na broj 17119 darujemo 1 KM za pomoć pri liječenju Ivane Stijepić, 34-godišnje hrabre žene koja se bori protiv karcinoma desne dojke i promjenama na limfnim žlijezdama. Ovaj težak put započela je u aprilu ove godine kada je postavljena dijagnoza, a sada se suočava s izazovima hemoterapije na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Ivana, koja živi sama, trenutno nije u mogućnosti raditi zbog svog zdravstvenog stanja i nema nikakvih primanja. Kroz borbu s bolešću, ona je postala podstanar i oslanja se na ljude dobre volje kako bi zadovoljila svoje osnovne potrebe, uključujući hranu, stan, lijekove, posebno one koji su neophodni za očuvanje njenog imuniteta. Njeni mjesečni troškovi iznose najmanje 1000,00 KM.

U skladu s tim, UG Humanitas pokreće donatorsku akciju kako bi prikupili sredstva potrebna za pomoć Ivani u njenom svakodnevnom životu i medicinskim tretmanima.

Sredstva se mogu uplatiti putem domaćeg bankovnog računa UG “Humanitas” na broj 5551000062303262 u banci “Nova Banka” a.d. Banja Luka. Takođe, moguće je donirati putem Paypal aplikacije na adresu paypal@humanitas.ba. Za one koji žele podržati telefonskim putem, mogu to učiniti pozivom na broj humanitarnog telefona 17119.

Pozivamo sve članove i simpatizere da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi.

Svaki doprinos, bez obzira na veličinu, igra ključnu ulogu u pružanju podrške Ivani i pomaže joj da prevaziđe ove teške trenutke. Neka naša solidarnost bude svjetionik nade u njenom putovanju prema ozdravljenju.

Zajedno možemo učiniti razliku! Podijelimo ljubav i podršku Ivani Stijepić u njenom hrabrom putovanju ka ozdravljenju.

💙🌟 #ZajednoZaIvanu #HumanitarnaAkcija #Solidarnost #BorbaZaŽivot

U toku akcije prikupljeno je 4200 KM, što će joj olakšati liječenje u Beogradu.

Ivanu je, u ime naše organizacije, posjetio Milan Manojlović, član upravnog odbora.

Ovoj akciji priključili su se i “Umjetnici Banjaluke“, koji organizuju izložbu od 15. do 17.03.2024. u Domu omladine Banja Luka, gdje će biti organizovana prodaja umjetničkih radova, a prihod od prodaje radova biće usmjeren za nastavak njenog liječenja.

Pozivamo vas da posjetite ovu humanitarnu umjetničku izložbu, a za više informacija možete kontaktirati Nikolinu Davidović, koordinatora Tima omladinske organizacije, putem e-mail adrese: omladina@humanitas.ba.

LINKOVI: