Skip to content

Humanitas pokreće proizvodnju

  • VIJESTI

Pokretanje preduzeća ili proizvodnog pogona, izazovan je korak u svakom dijelu svijeta, a kada se odlučite da pokrenete proizvodnju u Bosni i Hercegovini, tada morate biti svjesni da je pred vama trnovit put prepun prepreka, odricanja, rizika …

Svjesni svega što ih očekuje, članovi UG Humanitas Aleksandar Došenović, predsjednik UG Humanitas, Predrag Matić koordinator članstva Australije, Nikolino Klasan, koordinator članstva Norveške i Zoran Tepić, direktor partnerskog preduzeća “Tropic ribarstvo” d.o.o. započeli su pregovore u vezi pokretanja proizvodnje hrane za ribu.

Humanitas - Udruženje građana

“Danas smo precizirali sve naredne korake u smislu kreiranja plana rada za 2023. godinu i druge bitne stavke kako bismo na profesionalan i zakonit način organizovali i pokrenuli naš prvi proizvodni pogon. Pokretanje proizvodnje hrane za ribu danas s jedne strane predstavlja rizik, a s druge strane izazov i potrebu. Na ovaj korak nikad se ne bismo odlučili da u našoj organizaciji nemamo stručne članove iz raznih oblasti, koordinatore stručnih timova, a naročito nas ohrabruje iskustvo naših tehnologa, kao i iskustvo našeg člana Zorana Tepića iz partnerskog preduzeća “Tropic ribarstvo” i našeg Nikolina Klasana, koordinatora članstva Norveške, koji se već dugo godina bavi proizvodnjom morske ribe u Norveškoj.” – Aleksandar Došenović, predsjednik UG Humanitas

“Rado sam se odazvao pozivu i rado sam došao u Banjaluku, da kroz iskustvo stečeno u svom poslu dam doprinos razvoju našeg društvenog preduzeća, naročito kada je riječ o proizvodnji hrane za ribe. Takođe sam ubijeđen da će naši tehnolozi izraditi kvalitetnu recepturu i da ćemo imati kvalitetnu hranu za ribe te da ćemo naše proizvode ponosno moći ponuditi ne samo na tržištu BiH, već i na tržištu u Norveškoj, kao i u drugim zemljama koje se bave proizvodnjom ribe. Koristim priliku da se zahvalim našem članu i velikom stručnjaku u ovom poslu, Zoranu Tepiću, koji nesebično podržava i pomaže ovu našu ideju.” – Nikolino Klasan, koordinator članstva Humanitas u Norveškoj.

Tropic ribarstvo” d.o.o. Banja Luka i ranije je pomoglo UG Humanitas prilikom pomoći porodici Kljajić iz Ribnika kojima smo kroz program pomoći za samoodrživost domaćinstva realizovali izgradnju ribnjaka pastrmke.