Skip to content

Obezbijeđena pomoć za Dušana Vukovića u vrijednosti od 1000,00 KM


U sklopu humanitarne akcije koja je pokrenuta kako bi se pomoglo Dušanu Vukoviću (1950) iz Prijedora, 19.12.2023. zvanično je završena donacijom prikupljenih sredstava koja su mu itekako potrebna za svakodnevni život.

Od prikupljenih sredstava u iznosu od 1000,00 KM, kupljene su osnovne potrepštine poput hrane, pelena i sredstava za higijenu, kako bi se poboljšali životni uslovi gospodina Vukovića i njegovog sina Bojana. Donaciju su uručile Nikolina Davidović, koordinator Tima omladinske organizacije, i Maja Dragojević, sekretar upravnog odbora UG Humanitas.

Dušan Vuković, koji je pretrpio moždani udar, ostao je nepokretan, a najviše mu pomaže sin Bojan, koji brine o svom ocu zbog čega se nije mogao zaposliti. Njegova primanja sastoje se od penzije u iznosu od 300,00 KM, ali nakon što plati režijske troškove, ostaje mu malo novca, nedovoljno za osnovne životne potrebe. Dušan Vuković svakodnevno trpi nepodnošljive bolove zbog nedostatka sredstava za pelene i lijekove.

Ova humanitarna akcija odražava zajednički napor lokalne zajednice da pomogne sugrađaninu koji se nalazi u teškoj životnoj situaciji. UG Humanitas izražava zahvalnost svima koji su doprinijeli akciji i omogućili osiguranje pomoći Dušanu Vukoviću.

Njegova priča je podsjetnik da zajedno možemo pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije i olakšati im životne izazove.