Skip to content

Za liječenje Dušana Vukovića (1950) iz Prijedora

Početak akcije: 14.08.2023. godine
Završetak akcije: 31.10.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 1.000,00 KM

Prilikom neformalnih razgovora sa građanima Prijedora, došli smo do informacije da na
području grada Prijedora živi Dušan Vuković, koji je stariji od 70 godina, koji je teški
bolesnik, sa niskim primanjima penzije, u izuzetno teškim životnim uslovima sa sinom.

„Čika Dušan je divno stvorenje. Jako nas je volio i poštovao i svima pritekao u pomoć dok ga nije zadesila starost i ova teška bolest. Mi, njegove komšije, pomažemo koliko možemo, ali nam je potrebna podrška dobrih ljudi, kako bi Dušanu bar malo olakšali život te mu obezbijedili potrebna sanitetska sredstva (pelene), lijekove i hranu bar za neko vrijeme, za narednih par mjeseci.”


Dušan je nakon moždanog udara ostao nepokretan, a najviše mu pomaže sin Bojan koji zbog brige o njemu ne može da se zaposli. Od primanja ima penziju koja iznosi 300,00 KM, ali nakon što plati režijske troškove, ne može mu ostati novca da prehrani sebe i sina, a kamoli da kupuje pelene i lijekove pa zbog toga svakodnevno trpi bolove koji su nepodnošljivi.

Pozivom na broj 17035 darujete 1 KM, a pozivi su mogući unutar BiH putem teleoperatera: MTEL, HT Eronet i BH Telecom.

Za uplate iz BiH:
Nova banka– 5551000062303262

Za uplate iz inostranstva:
PayPal: paypal@humanitas.ba

Pozovimo bar jednom i bar jednom podijelimo ovaj apel na svojim društvenim mrežama.

Hvala 

U sklopu humanitarne akcije koja je pokrenuta kako bi se pomoglo Dušanu Vukoviću (1950) iz Prijedora, 19.12.2023. zvanično je završena donacijom prikupljenih sredstava koja su mu itekako potrebna za svakodnevni život.

Od prikupljenih sredstava u iznosu od 1000,00 KM, kupljene su osnovne potrepštine poput hrane, pelena i sredstava za higijenu, kako bi se poboljšali životni uslovi gospodina Vukovića i njegovog sina Bojana. Donaciju su uručile Nikolina Davidović, koordinator Tima omladinske organizacije, i Maja Dragojević, sekretar upravnog odbora UG Humanitas.

Ova humanitarna akcija odražava zajednički napor lokalne zajednice da pomogne sugrađaninu koji se nalazi u teškoj životnoj situaciji. UG Humanitas izražava zahvalnost svima koji su doprinijeli akciji i omogućili osiguranje pomoći Dušanu Vukoviću.

Njegova priča je podsjetnik da zajedno možemo pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije i olakšati im životne izazove.

LINKOVI: