Skip to content

Podrška pri liječenju Emsada Osmanovića (2003) iz Travnika

Početak akcije: 01.08.2023. godine
Završetak akcije: 31.08.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 2.000,00 KM

UG Humanitas pokreće donatorsku akciju za podršku pri liječenju mladog fudbalskog golmana Emsada Osmanovića (2003) iz Travnika.

U januaru ove godine, putujući na posao, izgubio je kontrolu vožnje i sletio van puta, zadobivši teške povrede koje su uzrokovale paraplegiju, odnosno ukočenost obje noge.

Njegovo liječenje traje od dana povrede, a trenutno se nalazi u bolnici “Medicinski centar Glavić” u Zagrebu, na fizikalnim terapijama koje ukupno traju 12 sedmica.

Porodica i prijatelji obezbijedili su novčana sredstva za prvih osam sedmica, ali im nedostaju sredstva u iznosu od 20.000,00KM, za posljednje četiri sedmice njegovog liječenja.

Za prvih osam sedmica fizikalnih tretmana, njegovo zdravstveno stanje znatno se poboljšalo jer je, kako kaže, pri dolasku u ovu bolnicu bio totalno nepokretan, dok sada već ima znatno bolje funkcije tijela. Emsad nam je takođe saopštio da njegovi ljekari vjeruju da mogu potpuno sanirati njegovo tjelesno oštećenje i vratiti njegove noge u potpunu funkciju, kao što su bile prije povrede, ukoliko provede sve preporučene fizikalne tretmane.

Pozivom na broj 17069 darujete 1 KM, a pozivi su mogući unutar BiH putem teleoperatera: MTEL, HT Eronet i BH Telecom.

Za uplate iz BiH:
Atos bank– 5672412700045303

Za uplate iz inostranstva:
PayPal: paypal@humanitas.ba

Svaki poziv i svako dijeljenje ovog apela na društvenim mrežama, doprinijeće Emsadovom bržem ozdravljenju.

Pozovimo bar jednom i bar jednom podijelimo ovaj apel na svojim društvenim mrežama.

Hvala ❤️

Zahvaljujući donacijama članova udruženja, simpatizera i dobrih ljudi, prikupili smo 2000,00 KM za nastavak rehabilitacije u Hrvatskoj.

Emsada su u ime UG Humanitas posjetili Almir Zec, povjerenik članstva Srednjobosanskog kantona i Anela Mehinagić, član povjereništva.

Linkovi: