Skip to content

Za liječenje Dušana Ćorića (2020) iz Doboja

Početak akcije: 27.03.2024. godine
Završetak akcije: 30.04.2024. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 2.220,00 KM

UG Humanitas pokreće humanitarnu akciju za trogodišnjeg dječaka Dušana Ćorića iz Doboja, koji se bori s zdravstvenim izazovima od rane dobi. Dušanu je dijagnostifikovana hipotonija u trećem mjesecu života, što je označilo početak dugotrajnog procesa liječenja.

Iako je Dušan nakon brojnih fizikalnih tretmana uspio prohodati sa 35 mjeseci, suočava se s dodatnim izazovima u psiho-motornom razvoju. Još uvijek ne reaguje na svoju okolinu, nije verbalno aktivan, te mu je potrebna pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Uprkos naporima, Dušanova porodica, koja se sastoji od majke, bake i sestre, suočava se s financijskim poteškoćama.

Dušanova baka je prodala stan kako bi osigurala potrebne tretmane, poput fizikalnih, logopedskih i defektoloških terapija. Trenutno se Dušan liječi u klinici AbMedica u Tuzli, ali troškovi tretmana su visoki. Majka i baka više nisu u mogućnosti da finansiraju Dušanove tretmane, a preporuka doktora je da Dušan nastavi s terapijom još najmanje dvije godine, što zahtijeva značajna financijska sredstva. Predračun za jednu godinu iznosi 36 960,00KM.

Pozivamo sve dobre ljude da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i pruže podršku Dušanu.
Akcija će započeti 27.03.2024. godine i trajaće do 30.04.2024.

Svoj doprinos možete dati pozivom na humanitarni telefon 17119 (za korisnike teleoperatera Mtel i BH Telecom) ili uplatom na račun 5551000062303262 u “Nova Banka“ a.d. Banja Luka, s naznakom za Dušana Ćorića, ili putem PayPal aplikacije na paypal@humanitas.ba.

Vaša pomoć biće od neprocjenjive važnosti za Dušanovu borbu i njegovu porodicu u ostvarivanju potrebnih tretmana. Pružimo Dušanu šansu za bolji i kvalitetniji život.