Skip to content

Donacija u dječjoj garderobi i obući za UG “Vreteno” -Koprivna iz Oštre Luke

Početak akcije: 07.11.2023. godine
Završetak akcije: 07.11.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 3.000,00 KM

Prilikom posjete UG “Vreteno” iz Oštre Luke, predstavnici UG Humanitas uručili su donaciju nove dječje odjeće i obuće, koja je namijenjena u svrhu podrške djeci iz ovog kraja, a porijeklo ove donacije je od strane Dragomira Marjanovića iz Kneževa.

Krajem septembra, 2023. godine, kontaktirao nas je Dragomir – Drago Marjanović iz Kneževa, sa željom da našoj organizaciji pokloni veću količinu nove dječje obuće i garderobe, koja mu je ostala nakon zatvaranja butika u Kneževu.

Dragomir je, kroz porodični biznis, držao butik u Kneževu, trudeći se da sa porodicom živi od svog rada, korektno i pošteno. Zbog niza nepredviđenih okolnosti, koje mu nisu išle u korist, bio je prinuđen da ovaj posao okonča zatvaranjem butika. Na kraju svega, kraj poslovanja odlučio je obilježiti jednim prelijepim gestom, koji će mnogima ostati u lijepom sjećanju.

Ovom prilikom zahvaljujemo Dragi Marjanoviću i njegovoj porodici na ukazanom povjerenju i na ovoj donaciji.

“Nakon dugotrajnog solidnog poslovanja, prometi su nam pali ispod zadovoljavajućeg nivoa pa smo odlučili da prekinemo poslovanje i da zatvorimo butik. Nakon zatvaranja butika, na svu robu koja nam je ostala u ogromnim zalihama, uredno smo platili porez te odlučili da je ne prodajemo već da je poklonimo onima kojima je potrebna, a koji nisu u mogućnosti da je kupe. Značajan dio robe podijelili smo svojim sugrađanima u Kneževu, a ovo što nam je ostalo, moja porodica i ja smo odlučili predati Humanitasu, jer pratimo rad ove organizacije i sigurni smo da će ta roba biti usmjerena tamo gdje je najpotrebnije”, rekao je Drago.

U domaćinskoj i pozitivnoj atmosferi, kakva uvijek vlada u ovom udruženju, prisutni su razmijenili iskustva i informacije u vezi aktivizma, a na obostrano zadovoljstvo, postignut je dogovor da u skorom periodu zaključimo sporazum o saradnji sa ovim vrlo aktivnim udruženjem, radi realizacije zajedničkih ciljeva, koji podrazumijevaju poboljšanje standarda života licima u potrebi sa područja ovog kraja, jačanje socijalnog preduzetništva, kao i razvoj kulture i očuvanje običaja i tradicije.

Ovoj prijateljskoj posjeti prisustvovali su predstavnici naše organizacije: Radovan Kljujić, predsjednik upravnog odbora, Dalibor Ljuboja, koordinator tima za pisanje i praćenje projekata, Uroš Trkulja, povjerenik za članstvo Oštre Luke i Rajko Karan.

Udruženje žena “Vreteno” predstavljale su: Milijana Trkulja, predsjednik udruženja i članovi: Danijela Predojević, Gordana Trkulja, Radana Milanović, Bosa Trkulja, Mara Mandić i Zorica Trkulja.

Sve prisutne predstavnice “Vretena” izrazile su ozbiljnu zainteresovanost za svaki vid partnerstva kroz koje možemo jačati naše kapacitete i postizati ciljeve koji su svrha našeg postojanja.

LINKOVI: