Skip to content

Za liječenje Milijane Džajić (1987) iz Banje Luke

Početak akcije: 17.10.2023. godine
Završetak akcije: 31.10.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 2.700,00 KM

Humanitarni telefon 17068 u mjesecu oktobru otvoren je za prikupljanje sredstava za liječenje Milijane Đajić (1987) iz Banje Luke.

Milijana je 2020. godine doživjela moždani udar. Doktori su njenoj porodici rekli da su šanse da preživi jako male, odnosno nikakve. Nakon 42 dana kome, probudila se, ali je bila kao biljka, jer nije mogla da pokrene ekstremitete te nije mogla da govori. Potom je dobila koronu pa je zbog korone njeno zdravstveno stanje dodatno pogoršano. Liječena je u UKC Banja Luka, a kasnije u Trapistima, nekih pola godine. Poslije Trapista, bila je na kućnoj njezi, sve do oktobra 2022. godine, kada je njena porodica saznala za bolnicu u Nišu.

Od tada njeno zdravstveno stanje znatno se poboljšava, ali teško se snalaze da finansiraju liječenje.

Svaki dan plaćamo 30 EUR apartman u kom boravi, 30 EUR ženu koja je pazi, hranu i sanitetski materijal i ne računamo, a troškovi klinike su dnevno 180 EUR, s tim da klinika ne radi subotom i nedjeljom. Dosad  je uspjela pokrenuti lijevu ruku pa, iako je dešnjak, lijevom rukom sada se hrani i polako vježba pisanje, a i lijevu nogu polako pomiče. Poslijednjih dana pokazuje se pomalo pozitivan efekat i na pokretljivosti desnih ekstremiteta. Govor se polako vraća iako nije mogla nikako da priča. Njen muž, (moj zet) i ja, dosad smo podigli 76.000 KM kredita, čime smo finansirali liječenje, a zahvaljujući rodbini i prijateljima dosad je sa našim kreditima i drugim porodičnim sredstvima ukupno za liječenje dato preko 100.000 KM. Bilo je još donacija od strane nekih organizacija pa je sav taj novac usmjeren u njeno liječenje, jer je svaki radni dan ukupan trošak njenog boravka i liječenja u Nišu preko 500 KM, dok je vikendom dnevni trošak oko 150 KM.” – rekao nam je Milijanin otac Mile Krecelj.

Za nastavak njenog liječenja u Nišu, možete pomoći pozivom na humanitarni broj 17068 koji je dostupan za sve mobilne telekom operatere u BiH, a pomoći možete i uplatama na žiro račun UG „Humanitas“ broj 5551000062303262 kod ”Nova Banka“ a.d. Banja Luka dok je za uplate iz inostranstva dostupna Paypal App paypal@humanitas.ba

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Milijani i uključe se u akciju!

Humanitarna akcija koja je pokrenuta u mjesecu oktobru ove godine za prikupljanje sredstava za liječenje Milijane Džajić (1987) uspješno je završena, pružajući novo svjetlo njenom putu oporavka.

Milijanu su posjetile članovi Tima omladinske organizacije UG “Humanitas: Nerma Poturović, Biljana Stanić i Nikolina Davidović, koordinator tima i tom prilikom joj uručile donaciju u iznosu od 2.700,00 KM.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli realizaciji ova akcije.

Linkovi: