Skip to content

Za vodu u Vranjskoj – Bosanska Krupa


Inicijativa podnesena: 04.10.2023. godine

Prilikom obilježavanja završetka akcije za porodicu Štrbac iz mjesta Vranjska, ovu porodicu obišli su predstavnici naše organizacije: Aleksandar Došenović predsjednik udruženja, David Matić koordinator tima omladinske organizacije, Emir Delić povjerenik članstva Unsko-sanskog kantona, Marinko Kljajić povjerenik članstva opštine Ribnik te članovi: Hasan Semanić, Vasilije Kljajić, Predrag Kajkut i Milomir Vučić.

Svi imenovani članovi udruženja komunicirali su sa porodicom Štrbac kao i sa drugim mještanima, od kojih je većina povratnička populacija te smo zaključili da je ovim ljudima  hitno potrebna voda, kao osnovna životna potreba.  Naime, ovo stanovništvo nema vodovodnu mrežu pa se vodom snabdijeva na razne načine, ali su uvijek u oskudici, naročito u sušnim periodima. Nedostatak vode naročito otežava život djeci, kao i starijim stanovnicima ovog mjesta. Pored toga što nemaju vodu za domaćinstvo, voda im je potrebna i za prehranu sitne i krupne stoke, kao i za navodnjavanje zasada i usijeva pa im ovakva situacija višestruko šteti i mnogo otežava svakodnevne životne aktivnosti.

S obzirom da su ciljevi naše organizacije poboljšanje standarda života svim građanima Bosne i Hercegovine, brinemo o standardu života i povratničkih populacija pa smo istražili broj korisnika, odnosno broj stanovnika koji žive na ovom području te pribavili druge korisne informacije a potom smo podnijeli inicijativu gradonačelniku Bosanske Krupe, gospodinu Arminu Halitoviću.

Uvjereni smo da će gradska administracija Bosanske Krupe, na čelu sa načelnikom, Gospodinom Halitovićem, iznaći rješenje i uvažiti našu inicijativu te da će stanovnici ovog mjesta uskoro dobiti vodu.

LINKOVI: