Skip to content

Novo Poglavlje za Tim omladinske organizacije

  • VIJESTI

Nikolina Davidović preuzima kormilo od Davida Matića

Tim omladinske organizacije Humanitas aktivno radi već sedam mjeseci i do sada su se članovi ovog tima istakli kroz brojne humanitarne akcije i prisustva na forumima i konferencijama. Na čelu ovog dinamičnog tima dogodila se smjena na poziciji koordinatora. David Matić prepušta kormilo mladoj, talentovanoj, Nikolini Davidović.

Zahvaljujući iskustvima stečenim u društveno korisnom radu u Švedskoj, Nikolina je već pokazala liderske vještine tokom svog angažmana u organizaciji, a njena predanost i animiranje članova Omladinske organizacije, bila je ključna u odluci o njenom imenovanju.

“S ponosom preuzimam ulogu novog koordinatora tima omladinske organizacije. Moja predanost, kreativnost i snažna želja za podrškom mladima biće ključni faktor u ostvarivanju pozitivnih promjena i unapređenju naše zajednice. Nadam se da ću izvršavati obaveze približno dobro kao i David, pridonoseći kontinuiranom uspjehu organizacije te da ću nastaviti razvijati organizaciju na njegovim dosadašnjim postignućima. Krajnji cilj mi je doprinijeti humanitarnoj misiji naše organizacije i nastaviti širiti human i pozitivan uticaj u široj društvenoj zajednici. Poručujem mladima, širom svijeta, koji žele učestvovati u razvoju naše organizacije i našeg aktivizma, neka nas kontaktiraju putem e -mail-a: omladina@humanitas.ba” – Nikolina Davidović.

David Matić, koji je formirao ovaj tim i dosad sa izuzetnim uspjehom njime koordinirao, sada će se posvetiti novim izazovima, na funkciji sa većom odgovornošću i složenijim zadacima. Fokus njegovog djelovanja biće razvijanje mreže članstva i realizacija naših planova i odluka koji se odnose na aktivnosti za područje Rusije. Ova nova faza obećava proširenje naše globalne prisutnosti i povećanje uticaja sveukupnog aktivizma naše organizacije. Ostavio je neizbrisiv trag u našoj organizaciji, na čemu mu srdačno zahvaljujemo, a sigurni smo da će na funkciji koordinatora članstva Rusije takođe ostvariti zapažene rezultate.

“Zahvaljujem svim članovima Humanitasa koji su pružali podršku timu omladinske organizacije. Postigli smo mnogo dobre rezultate u kratkom periodu i formirali tim koji može da odgovori mnogim zadacima. Zbog preuzetih obaveza na funkciji koordinatora članstva u Rusiji i svih planova i obaveza koje imamo u budućnosti, siguran sam da je moj prijedlog za izbor novog koordinatora opravdan i da će Nikolina efikasno obavljati sve zadatke i obaveze, zajedno s nama, članovima Tima omladinske organizacije i svim ostalim članovima Humanitasa. Kao član ovog tima, stavljam se na raspolaganje novom koordinatoru i svim sadašnjim i budućim članovima tima. Svima želim mnogo sreće i uspjeha u daljem radu.” – David Matić.

Tim omladinske organizacije ponosan je na svojih 38 članova, mlađih od 30 godina, koji dolaze iz različitih dijelova svijeta. Njihova raznolikost i pozitivna energija čini snagu organizacije, zahvaljujući čemu se uspješno nosimo sa svim izazovima i stvaramo pozitivne promjene u društvu.

Svi članovi Humanitasa s nestrpljenjem iščekuju sljedeće korake i raduju se novim prilikama koje će ovaj tim sigurno donijeti.