Skip to content

Podrška za Nenada Aničića (2009) iz Prijedora

  • VIJESTI

U oktobru, 2023. godine, UG Humanitas pokrenulo je drugu akciju za liječenje Nenada Aničića (2009) iz Prijedora.

Nenad Aničić je nevjerovatno hrabar dječak. Tokom prošle godine izborio se sa tumorom grudnog koša, ali loše vijesti nam stižu iz doma porodice Aničić.

Zloćudna bolest se vratila.

Nenadovi roditelji svakodnevno snose troškove njegovog liječenja, a pritom nisu u mogućnosti da rade i da zarađuju kako bi prehranili porodicu pa im rođaci, prijatelji i sugrađani pomažu da lakše prežive u ovoj izuzetno teškoj životnoj situaciji.

Pored sredstava koje smo prikupljali putem bankovnog računa, Pay Pal App i humanitarnog telefona, na platou kod RK ”Patrija” u Prijedoru, članovi Tima omladinske organizacije Humanitas svakodnevno su dijelili letke na kojima su bile istaknute informacije u vezi ove akcije, a pomogli su i kroz prodaju ulaznica za humanitarni koncert koji je organizovalo UG ”Vreteno” – Koprivna, iz Oštre Luke. Na ovom koncertu je takođe prikupljen značajan iznos sredstasva na ime podrške pri liječenju Nenada Aničića.

Posebnu pažnju izazvala je jedna darežljiva gesta od strane jednog bračnog para iz Novog Sada. Našeg potpredsjednika Ljubomira Subotina, koji zastupa predstavništvo UG Humanitas u Srbiji, kontaktirao je njegov prijatelj Stefan Fekete i saopštio mu da su on i njegova buduća supruga odlučili da novčane darove, koje dobiju na vjenčanju, daruju u humanitarne svrhe. Potpredsjednik Subotin odlučio je da taj novac bude namijenjen na ime podrške pri liječenju Nenada Aničića i nakon vjenčanja bračnog para Fekete, lično je predao iznos od 300 EUR Nenadovom ocu Slaviši, u bolnici u Beogradu.

Ogroman doprinos dali su i učenici i radnici OŠ ”Branko Ćopić’ iz Prijedora, koji su u ovoj akciji na račun naše organizacije uplatili ukupno 15.336,00 KM.

Sav novac, u skladu sa odlukama UO i ugovorom o donaciji, uplaćen je na račun Slaviše Aničića, Nenadovog oca.

Radovan Kljujić, predsjednik upravnog odbora naše organizacije, posjetio je porodicu Aničić te nakon obavljene posjete obavijestio nas je da Nenadova broba protiv opake bolesti traje i dalje, a njegovoj porodici svaka pomoć je dobro došla i u narednom periodu.

Podršku Nenadu i njegovoj porodici možemo i dalje pružiti uplatama novčanih priloga na bankovni račun Slaviše Aničića broj: 5673635900618830.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i koji su na bilo koji način pomogli da se ova akcija realizuje.

LINKOVI: