Skip to content

Za liječenje Nenada Aničića (2009) iz Prijedora

Početak akcije: 01.10.2023. godine
Završetak akcije: 31.10.2023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 19.000,00 KM

Nenad Aničić je nevjerovatno hrabar dječak. Tokom prošle godine izborio se sa tumorom grudnog koša, ali loše vijesti nam stižu iz doma porodice Aničić.

Zloćudna bolest se vratila.

Nenadovi roditelji svakodnevno snose troškove njegovog liječenja, a pritom nisu u mogućnosti da rade i da zarađuju kako bi prehranili porodicu pa im rođaci, prijatelji i sugrađani pomažu da lakše prežive u ovoj izuzetno teškoj životnoj situaciji.

UG Humanitas pokreće humanitarnu akciju za potrebe Nenadovog liječenja. Za prikupljanje pomoći aktivan je humanitarni broj 17069, a pozive je moguće ostvariti putem Mtel, Eronet i BH Telecom mobilne mreže.

Pozivamo članove, simpatizere i sve ljude da podrže donatorsku akciju uplatama sredstava putem domaćeg bankovnog računa UG „Humanitas“ broj 5551000062303262 kod ”Nova Banka“ a.d. Banja Luka, a za uplate iz inostranstava otvoren je Paypal račun – paypal@humanitas.ba.

Akcija traje od 01.10.2023. do 30.10.2023. godine.

Pored sredstava koje smo prikupljali putem bankovnog računa, Pay Pal App i humanitarnog telefona, na platou kod RK ”Patrija” u Prijedoru, članovi Tima omladinske organizacije Humanitas svakodnevno su dijelili letke na kojima su bile istaknute informacije u vezi ove akcije, a pomogli su i kroz prodaju ulaznica za humanitarni koncert koji je organizovalo UG ”Vreteno” – Koprivna, iz Oštre Luke. Na ovom koncertu je takođe prikupljen značajan iznos sredstasva na ime podrške pri liječenju Nenada Aničića.

Posebnu pažnju izazvala je jedna darežljiva gesta od strane jednog bračnog para iz Novog Sada. Našeg potpredsjednika Ljubomira Subotina, koji zastupa predstavništvo UG Humanitas u Srbiji, kontaktirao je njegov prijatelj Stefan Fekete i saopštio mu da su on i njegova buduća supruga odlučili da novčane darove, koje dobiju na vjenčanju, daruju u humanitarne svrhe. Potpredsjednik Subotin odlučio je da taj novac bude namijenjen na ime podrške pri liječenju Nenada Aničića i nakon vjenčanja bračnog para Fekete, lično je predao iznos od 300 EUR Nenadovom ocu Slaviši, u bolnici u Beogradu.

Ogroman doprinos dali su i učenici i radnici OŠ ”Branko Ćopić” iz Prijedora, koji su u ovoj akciji na račun naše organizacije uplatili ukupno 15.336,00 KM.

Sav novac, u ukupnom iznosu od 19.000,00 KM, u skladu sa odlukama UO i ugovorom o donaciji, uplaćen je na račun Slaviše Aničića, Nenadovog oca.

Nenadova broba protiv opake bolesti traje i dalje, a njegovoj porodici svaka pomoć je dobro došla i u narednom periodu.

Podršku Nenadu i njegovoj porodici možemo i dalje pružiti uplatama novčanih priloga na bankovni račun Slaviše Aničića broj: 5673635900618830.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i koji su na bilo koji način pomogli da se ova akcija realizuje.

LINKOVI:

Skorašnji članci