Skip to content

Za liječenje Lava Teodorovića (2022)iz Novog Sada

Početak akcije: 11.07.2023. godine
Završetak akcije 14.07.20023. godine
Ukupno obezbijeđeno sredstava: 2.933,75 KM

UG Humanitas pokreće donatorsku akciju za prikupljanje novčanih sredstva za liječenje Lava Teodorovića (2021) iz Novog Sada.

Lavu je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza Spinalne mišične atrofije SMA II kojoj je prethodila dijgnoza G82.3 Tetraplegia flaccida – mlitava paraliza svih udova. Rođen je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a prvi problemi primjećeni su na prvom neonataloškom pregledu u 2. mjesecu života u vidu mlitavosti djeteta. Uključen je u habilitacioni tretman od 4. mjeseca života kontinuirano u ambulantnim uslovima i privatnoj ordinaciji.

Majka je primjetila da je sporiji u odnosu na starije dijete. Sa 9. mjeseci je počeo da puzi, ali je to činio sporo, sa 10. mjeseci usvojio je sjedenje ali nestabilno, a samostalan hod još uvijek nije razvijen. U spontanom govoru ima do dvadesetak funkcionalnih riječi.

Lavu su sredstva neophodna za lijek Zolgensma, najskuplji lijek na svijetu koji košta 1,7 miliona dolara! Zolgensma može da se primi do samo 13 kilograma težine, a mali Lav ima već skoro 12 i pored posebnog režima ishrane, nema još mnogo vremena.

Pozivom na broj 17068 darujete 1 KM za kupovinu lijeka, a pozivi su mogući unutar BiH putem operatera: MTEL, HT Eronet i BH Telecom do 31. avgusta 2023. godine.

Za uplate iz BiH:
Atos bank– 5672412700045303

Za uplate iz inostranstva:
Paypal: paypal@humanitas.ba

Spinalna Mišićna Atrofija (SMA) je rijetka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Djeca sa SMA se rađaju bez SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što je hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. SMA ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Štaviše, istraživanje je utvrdilo da su oboljeli često natprosječne inteligencije i veoma druželjubivi. SMA je broj jedan genetski ubica djece do dvije godine starosti.

Da i Lav pobjedi SMA! Budimo humani!
Pomozimo Lavu!

Obavještavamo članove i simpatizere da obustavljamo akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za Lava jer smo od njegovog oca obaviješteni da će Republika Srbija obezbjediti sredstva za liječenje.

Dvadesetomjesečni Lav Teodorović iz Novog Sada, boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebna mu je terapija najskupljim lijekom na svijetu. Riječ je o lijeku Zolgensma koji će u ovom slučaju prvi put moći da se primi u Srbiji, budući da je Dečijoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj odobreno davanje ove terapije, tako da dječak neće morati da putuje u inostranstvo.

Prikupljena sredstva UG HUmanitas će u skladu sa ugovorom o donaciji i odlukama organa UG Humanitas isplatiti početkom osmog mjeseca.

Obavještavamo članove i simpatizere da obustavljamo akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za Lava jer smo od njegovog oca obaviješteni da će Republika Srbija obezbjediti sredstva za liječenje. Proteklih dana cijela Srbija, region i ljudi širom svijeta, ujedinili su se kako bi u što kraćem roku bila prikupljena novčana sredstava za liječenje Lava. Mnogobrojne organizacije i pojedinci pokrenuli su humanitarne akcije kako bi sakupili 1,7 miliona dolara koliko košta terapija.

Dvadesetomjesečni Lav Teodorović iz Novog Sada, boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebna mu je terapija najskupljim lijekom na svijetu. Riječ je o lijeku Zolgensma koji će u ovom slučaju prvi put moći da se primi u Srbiji, budući da je Dečijoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj odobreno davanje ove terapije, tako da dječak neće morati da putuje u inostranstvo.

Članice UG Humanitas Jagoda Crnomarković, povjerenik za članstvo grada Novog Sada i Anđela Bošnjak, član povjereništva Novi Sad uručile su ček, a novac je 18.08.2023. godine uplaćen na devizni račun Sonje Teodorović, majke Lava Teodorovića.

Zahvaljujemo se svima koji su pozivima na humanitarne brojeve i uplatama, učestovali u ovoj humanitarnoj akciji.

LINKOVI: